Recent Posts

Συνέντευξη με τους Hostage Of Fate


Πως και Ποτέ δημιουργήθηκε το συγκρότημα και που είναι η έδρα
του?

Από μένα και τον συμμαθητή και κολλητό μου φίλο Γιώργο Αδαμίδη, καθώς ξεκινήσαμε να μαθαίνουμε μουσική με σκοπό την δημιουργία κάπου κοντά στα 12 χρόνια πριν. Τα πρώτα τραγούδια γράφτηκαν κοντά στο 2008, όπου και τότε βγήκε η ιδέα των “Hostage of Fate” και το όνομα.


Από που εμπνευστήκατε για την δημιουργία του συγκροτήματος?
Η έκφραση μέσω της μουσικής, η διοχέτευση των συναισθημάτων σε νότες, ηλεκτρισμό και ρυθμό παράγει ένα αίσθημα, μια καθήλωση, μια επικοινωνία με μια άγνωστη Πραγματικότητα - που δεν μπορείς να βρεις παρόμοιο πουθενά στον κόσμο. Όταν το πήραμε χαμπάρι, ξέραμε τι έπρεπε να κάνουμε.

Ποιο είναι το Line up του συγκροτήματος?

Μέχρι στιγμής είμαστε εμείς οι δύο, παρόλο που υπάρχουν ήδη οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται να κλείσουμε το κουαρτέτο και περιμένουμε πως και πώς να τους συναντήσουμε τον χειμώνα.

Ποια είναι η δισκογραφική σας δουλειά μέχρι σήμερα ?
Ο πρώτος δίσκος ονόματι “At First Man Tried to Create God…and He
Succeeded” βγήκε το 2013, ένα κράμα των πρώτων μας επιρροών μέχρι τότε που θα μπορούσε να το περιγράψεις σαν Death/Thrash metal.
Ο δεύτερος δίσκος, αβάπτιστος, ομότιτλος του ονόματος του συγκροτήματος βγήκε για κατέβασμα στις 5 Μαΐου του 2016. Είναι περισσότερο Death/Grind από οτιδήποτε άλλο, ένα αποτέλεσμα ό λ ω ν των μεγάλων μας επιρροών. Σε αυτό πάνω θα εξελιχθεί η ιδέα αυτού του συγκροτήματος, κάτι που μας δίνει τεράστια ελευθερία έκφρασης.
Και τα δύο μπορεί ο καθένας να τα κατεβάσει μαζί με το artwork και τους στίχους από τους εξής συνδέσμους: http://tiny.cc/hofatfirst,
http://tiny.cc/hof

Διεθνή καριέρα?
Μέχρι στιγμής παρόλο που έχουν γίνει οι πρώτες επαφές δεν έχουμε
καταφέρει να βγάλουμε τους δίσκους σε φυσική μορφή και είναι κάτι που το θέλουμε πολύ. Ευελπιστούμε πως θα τα καταφέρουμε τον χειμώνα που μας έρχεται, καθώς και να δώσουμε live και εκτός «συνόρων».

Ποια θα είναι η επόμενη σας κίνηση ετοιμάζετε καινούργιο άλμπουμ
,συναυλίες ?
30 Νοεμβρίου το τρίτο μας άλμπουμ “III: to Bring you Back” μαζί με το «Takes Life” promo EP με τρία τραγούδια που γράφτηκαν μετά από το album,θα κυκλοφορήσουν μέσω του http://hostageoffate.bandcamp.com και direct download link σε zip file με το artwork και τους στίχους από την σελίδα μας στο facebook. 
Μπορείτε να ακούσετε το “Emotions” από το EP εδώ : http://tiny.cc/hofemotions Όσον αφορά συναυλίες, ελπίζουμε τον χειμώνα να συμπληρωθεί ένα κουαρτέτο για να μπορέσουμε να μοιραστούμε την μουσική μας με όσο πιο πολύ κόσμο γίνεται. Ελπίζουμε και κυνηγάμε το καλύτερο.

Ποιες είναι οι επιρροές σας;
Υπερβολικά πολλές και από όλα τα είδη που υπάρχουν για να τα γράψουμε όλα εδώ. Από Death μέχρι Godspeedyou!BlackEmperor και από Misery Index μέχρι τους Pelican.

Πως θα περιγράφατε την μουσική σας;
Απεριόριστη ως προς το τι δεν μας ενδιαφέρει το “σε τι genre θα μπορούσε αυτό το riff/σημείο/τραγούδι” να το κατατάξει κάποιος, επιθετική, προσπάθεια εξυγίανσης όλων των συναισθημάτων μέσω του ευγενή Θυμού.

Τι σημαίνουν για εσάς οι Ηostage of Fate ;
To νόημα και ο σκοπός της Ζωής όλων.

Σε τι αναφέρονται οι στίχοι σας  και από τι εμπνέεστε;
Η ίδια η Ζωή είναι τόσο πολυδιάστατη που όσοι δημιουργοί και να υπάρξουν θα αντλούν συνέχεια την έμπνευση που χρειάζεται. Το ζωτικό στοιχείο των στίχων μας είναι η ματιά κατευθείαν στις χειρότερες πτυχές της ζωής, η εξόντωση τους και η ανάπτυξη και απελευθέρωση της εξελεγκτικής δύναμης που έχουμε όλοι μέσα μας.

Πως βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική σκηνή;
Καλύτερα από ποτέ και μόνο καλύτερα μπορούν να πάνε στο μέλλον.

Κάτι για το τέλος και για τους fan σας?
Δεν έχουμε fans. Έχουμε φίλους και στέλνουμε σε όλους τις ευχές και τα φιλιά μας!

Μπορείτε να μάθετε και να ακούσετε  περισσότερα για τους Hostage Of Fate στα παρακάτω  link:

Previous
Next Post »