Recent Posts

Συνέντευξη με τους Sensorium Abyss

Πως και Ποτέ δημιουργήθηκε το συγκρότημα και που είναι η έδρα του? Από που εμπνευστήκατε για την δημιουργία του συγκροτήματος?
Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 2012 ύστερα από μια μεγάλη συζήτηση και άραγμα με φίλους στο Καματερό στην Αθήνα. 
Η έμπνευση της δημιουργίας της μπάντας ήταν λίγο πολύ κατι που όλοι είχαμε την ανάγκη να το εκφράσουμε προς τα έξω. Ιδέες, μουσική,στίχους οτιδήποτε μας έκανε να βγούμε από 
το τότε τρυπάκι του σχολείου, της δουλειάς ή του φορτομένου προγράμματος και να παίξουμε μουσική για την πάρτη μας και μετά για όλους τους άλλους.

Ποιο είναι το Line up του συγκροτήματος?

Τα μέλη της μπάντας από τότε που δημιουργήθηκε έχουν αλλάξει μερικές φορές με το line up αυτή την στιγμή να απαρτίζεται από: 
Nick Tselios - Lead Vocals
Chris Tselios - Drums
Immortal Schreckens - Guitars/ Backing Vocals
Nick X. - Bass
Iraklis – Guitars


Ωστόσο να αναφέρουμε τα προηγούμενα μέλη της μπάντας που για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν μαζί μας και συνεισέφεραν με τον δικό τους τρόπο στην μπάντα:
Nick Sf - Guitars
Nick Karatzo - Bass
Jim Tsimos - Bass
Alex Kemeridis - Bass
Apostolis Alevras - Guitars
Spiros Spiropoulos - Guitars


Ποια είναι η δισκογραφική σας δουλειά μέχρι σήμερα ?
Η μπάντα μέχρι στιγμής λόγω υποχρεώσεων δεν έχει την ελευθερία που είχε παλιότερα. Σπουδές και μαθήματα πιέζουν αρκετά έτσι ώστε χρόνος για πρόβες ή 
να δουλέψουμε σε κάποιο καινούργιο υλικό είναι σχεδόν ανύπαρκτος. Ωστόσο το 2015 η μπάντα έβγαλε το πρώτο της EP μπορείτε να το βρείτε ολόκληρο στο κανάλι μας (Δεν υπάρχουν πλέον hard copies)
να πάρετε μια γεύση. Από τότε και μετά είχαμε ξεκινήσει το γράψιμο για το υλικό του album μας όταν μας το επιτρέψει η ρουτίνα μας έχουν γραφτεί ήδη 2 απο τα 4 που υπάρχουν σαν ολοκληρωμένες ιδέες στο studio και με την πρώτη ευκαιρία οι ηχογραφήσεις θα συνεχίσουν.

Διεθνή καριέρα (πωλήσεις δίσκων στο εξωτερικό, Live στο εξωτερικό)?
Πρίν κάποιο καιρό είχε υπάρξει μια συζήτηση με μια δισκογραφική εταιρία στην ιταλία σχετικά με το να γράψουμε το full length album μας εκεί.
Λόγω όμως υψηλού κόστους και υποχρέωσεων δεν ήταν δυνατή αυτή η κίνηση. Γενικά πάντα το σχήμα λειτουργούσε από τα μέλη του χωρίς να επηρεάζεται από κανένα εξωτερικό παράγοντα
και έχουμε σκοπό να το κρατήσουμε αυτό. Όσο για live κάπου έξω είναι κάτι που σίγουρα έχουμε σκοπό να δοκιμάσουμε μόλις ηρεμήσουν λίγο τα πράγματα.

Ποια θα είναι η επόμενη σας κίνηση ετοιμάζετε καινούργιο άλμπουμ,συναυλίες ?
 Όπως αναφέραμε πιό πάνω σχετικά με το album μας το μόνο που μας λείπει κατά κύριο λόγο είναι ο χρόνος. Θα πάρει κάποιο σημαντικό χρονικό διάστημα να συμβεί αλλά όταν τα καταφέρει
θα το ακούσετε να είστε σίγουροι! Οι συναυλίες μας επίσης είναι απειρόελάχιστες αλλά αν οι συνθήκες είναι σε σημείο που μπορούμε να κάνουμε κάτι για να παίξουμε τότε σίγουρα θα το προσπαθήσουμε.

Ποιες είναι οι επιρροές σας;
Οι επιρρόες μας είναι κυρίως γύρω από τα aggressive στοιχεία της metal αλλά αν έπρεπε να δώσουμε ετικέτες από μπάντες τότε μερικές από αυτές θα ήταν: 
Lamb of God, Slipknot, Death, Pantera, Mastodon, Gojira, Vildhjarta και άλλες αμέτρητες μπάντες που μας έχουν επηρεάσει η κάθε μια με τον δικό της τρόπο.

Πως θα περιγράφατε την μουσική σας; 
Γενικά όσο το δυνατόν αποφεύγουμε τις "ετικέτες" πάνω στον ήχο μας ή το ύφος της μουσικής που προσπάθουμε πάντα να παίξουμε. Για εμάς μέσα στην μπάντα περιγράφουμε την μουσική μας ως κάτι 
το οποίο σε πρώτη φάση μας εκφράζει και προσπαθούμε να είμαστε όσο το δυνατόν λιγότερο κοινότυποι στο σύνολο και ας παίζουμε το συγκεκριμένο είδος. Πιο πολύ αφήνουμε ο καθένας που μας ακουεί
να μας χαρακτηρίσει με βάση τις δικιές του επιρροές χωρίς να "ταμπελώνουμε" την μουσική που παίζουμε όσο το δυνατόν περισσότερο. 

Τι σημαίνουν για εσάς οι sensorium abyss;
Η μπάντα για εμάς μας είναι πρώτα οικογένεια μετά φίλοι και μετά όλα τα υπόλοιπα. Μας έχει βοηθήσει πολύ τον καθένα ξεχωριστά να συνεχίσουμε να κάνουμε κάτι που γουστάρουμε όταν
όλα γύρω λειτουργούν σε διαφορετικούς ρυθμούς. Από την αρχή μέχρι και σημέρα και με όλα τα μέλη που έχουν περάσει όλοι έχουν προσφέρει όσο μπόρεσαν και λίγο παράπανω για να μπορέσει η μπάντα
να βρεθεί σε ένα σημείο που μέσα από πολύ φασαρία και κόπο να δείξει τι μπορεί να προσφέρει σαν σύνολο και όχι σαν άνθρωπος ο καθένας ξεχωριστά. Ακόμα και αν η μπάντα σταματήσει να υπάρχει η ιδέα θα υπάρχει πάντα. 

 Τι σημαίνει το όνομα σας sensorium abyss ;
Sensorium Abyss είναι σε πρώτη φάση δυο λέξεις που ξεχώριστα η μια με την άλλη έχουν δικιά τους σημασία. Sensorium σε ένα αγγλικό λεξικό θα την μεταφράζαμε ως "Το κέντρο των αισθήσεων" και το Abyss ως "Άβυσσος". Όταν βρήκαμε το όνομα το κράτησαμε Sensorium Abyss μεταφράζοντας το ως "Η άβυσσος των αισθήσεων" που χαρακτήριζει απόλυτα την ιδεολογία μας στους στίχους και την μουσική μας. 

Σε τι αναφέρονται οι στίχοι σας και από τι εμπνέεστε;
Οι στίχοι μας μιλάνε καθάρα για όλο τον ψυχολογικό κόσμο οποιουδήποτε ανθρώπου. Την υποτιθέμενη παράνοια ή διαταραχή σε ένα άτομο. Όλη την υπερβολική σκέψη που μπορεί να κάνει κάποιος 
και να καταλήξει σε ένα συμπέρασμα που μόνο για αυτόν θα βγάζει λογική εξήγηση και ίσως όχι και γενικά για τον τρόπο που βλέπουμε χώρις τα μάτια και κρίνουμε χωρίς να μιλάμε. Για τα συμπεράσματα που βγάζει ο κάθε χαρακτήρας ηθικός και μη και τα κάθε πιστεύω μέσα στο κεφάλι του ανεξαρτήτως αν κάποιος τα βρίσκει σωστά ή λάθος. Κύρια έμπνευση μας είναι σίγουρα σε πρώτη φάση οι δικές μας προσωπικότητες αλλά το μεγαλύτερο πάτημα το βρίσκουμε σε λογοτεχνικά βιβλία ή διηγήματα και φιλοσοφίες.

Τι γνώμη έχετε για τους fan σας;
Υπάρχει κόσμος που μαςστηρίζει από την πρώτη στιγμή όπως οικογένεια, φίλοι. Υπάρχει κόσμος που μας έμαθε στην πορεία. Υπάρχει κόσμος που πλέον δεν μας θυμάτε καν και υπάρχει κόσμος που ακόμα δεν μας ξέρει καν σαν μπάντα. Το μόνο σίγουρο είναι πως για όλες τις προσπάθειες που έχουμε κάνει σαν συγκρότημα τόσο καιρό στο να δουλέψουμε πάνω στον ήχο μας, στο να προσφέρουμε κάτι αξιόλογο στον κόσμο που θα κάνει την κίνηση να μας ακούσει, το να παραμείνουμε ενδιαφέρον στα μάτια και τα αυτία απέναντι σε κάποιον που ξόδεψε έστω μόνο τον χρόνο του για να δώσει μια ευκαιρία σε αυτό που κάνουμε εμείς από καθάρη καύλα και μόνο ο καθένας από εμάς σκεφτόταν κάποιον στον οποίο θα απευθύνει ένα τάδε σημειό στα drums ή ενα συγκεκριμένο riff στην κιθάρα. Άτομα που μετά από live μας είχαν να μας πουν μια ειλικρινή κουβέντα για αυτό που κάνουμε από την δικιά τους οπτική γωνία. Ευχαριστούμε όλους όσους είχαν να πουν μια κουβέντα για εμάς είτε καλή είτε κακή. Δεν γίνετε να αρέσουμε σε όλους όμως για αύτους που γουστάρουν κάτι σε εμάς προσπάθουμε να προσφέρουμε και κάτι παραπάνω. Ευχαριστούμε ανεξαρτήτως όλο τον κόσμο που υπάρχει γύρω μας.

Πως βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική σκηνή, τι μέλλον έχουν οι ανερχόμενες μπάντες υπάρχει ανταγωνισμός;
Για εμάς δεν θεωρούμε ανταγώνισμο το να υπάρχουν όλο και περισσότερες ελληνικές μπάντες που έχουν να προσφέρουν κάτι. Δεν ανεβάινουμε σε κανένα βάθρο με το να "πατάμε" πάνω σε πιο αρχάριες μπάντες ή σχολιάζοντας με λεπτομέρειες μπάντες σε καλύτερο επίπεδο συνολικό από το δικό μας. Το να καταφέρεις να κρατήσεις μια μπάντα δεμένη ειδικά στην δικιά μας χώρα θέλει πολύ υπομονή και νεύρο γενικά. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως η ελληνική σκήνη υστέρει σε κάτι από οποιαδήποτε άλλη σκηνή έξω. Έχει ανεβεί αρκετά η εκτίμηση του κόσμου προς την τοπική σκηνή τον τελευταίο καιρό υπάρχει κόσμος που ασχολείται με το να πηγαίνει σε μικρά Live ή να τραβάει φωτογραφίες ή ακόμα και να βοηθάει στο merch της μπάντας μερικές φορές. Όσο στην δικιά μας σκηνή υπάρχει αλληλουποστήριξη παρά το να την μετρήσουμε ποιος την έχει μεγαλύτερη μπορούμε να κάνουμε πολλά. Η ελληνική σκηνή αξίζει να πάει ένα βήμα πιο μπροστά από ότι είναι και να την εκτιμήσει ο κόσμος. Έχει μέλλον και σίγουρα πολύ δυνατό και αξιόλογο!

Κάτι για το τέλος και για τους fan σας?

Ευχαριστούμε το rock metalnews για αυτή την συνέντευξη και το ενδιαφέρον του στην δουλειά μας. 
Ευχαριστούμε επίσης τον Λιάκουρα για την υπομονή που έχει στις πρόβες μας και γενικά στα πράγματα του studio (Λιακο σ'αγαπάμε ρε μπαγάσα) και όλο τον κόσμο 
που μας υποστήριξε στα live μας ή αγοράζοντας το EP μας και γενικά όλο το ενδιαφέρον από τον κόσμο. Να'στε καλά και σύντομα θα ξαναβγούμε στην επιφάνεια! 



Previous
Next Post »