Recent Posts

Συνέντευξη με τους Doomocracy


Πως και Ποτέ δημιουργήθηκε το συγκρότημα και που είναι η έδρα του?
Οι DOOMOCRACY δημιουργήθηκαν τον Ιούλιο του 2011 στο Ηράκλειο Κρήτης μετά από μία απίθανη πρόβα, στην οποία τζαμάροντας riffs, φωνητικά και μουσικά στύλ το μόνο που ακουγόταν μέσα στο στούντιο ήταν doom metal. Όλα συνέκλιναν, τελικά, σε αυτό το άκουσμα. Έτσι αποφασίσαμε να τιμήσουμε τη μουσική που όλοι μας γουστάρουμε πολύ αλλά δεν είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε μέχρι τότε. Όπως αποδείχτηκε, η χημεία μεταξύ μας ήταν μαγική και οι συνθέσεις των κομματιών βγήκαν αβίαστα, καθώς ο καθένας έβαζε και κάτι δικό του μέσα στη μουσική μας. Η μουσική των Doomocracy, είναι σίγουρα ένα συλλογικό έργο και αυτό μας χαροποιεί όλους.





Από που εμπνευστήκατε για την δημιουργία του συγκροτήματος?
Το Doom Metal ήταν πάντα κάτι χαραγμένο βαθιά μέσα μας. Μπορούμε να πούμε ότι ήταν σίγουρα μέσα στα πρώτα μεταλλικά ακούσματά μας. Μέσα στην πάροδο του χρόνου άλλα μουσικά projects και ασχολίες δεν μας είχαν δώσει τη δυνατότητα να ασχοληθούμε σοβαρά με αυτό. Πάντα όμως υπήρχε στα μελλοντικά μας σχέδια, και πάντα το αναφέραμε μεταξύ μας αλλά πάντα κάτι τύχαινε και το αναβάλαμε.

Ποιο είναι το Line up του συγκροτήματος?
Οι doomocracy σχηματίστηκαν από το Μηνά Βασιλάκη στα drums, το Μιχάλη Σταυρακάκη στη φωνή τον Άγγελο Τζανή και το Χάρη Ντόκο στις κιθάρες και το Μανώλη Σχιζάκη στο μπάσο.





Ποια είναι η δισκογραφική σας δουλειά μέχρι σήμερα ?
Στις 29 Σεπτεμβρίου 2014 κυκλοφόρησε το πρώτο μας άλμπουμ με τίτλο “The End Is Written” από την Steel Gallery/Arkeyn Steel Records το οποίο δέχθηκε ένθερμης υποδοχής απο κοινό, zines και κριτικούς. Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε στo «Mad Hat Music» studio στο Ηράκλειο της Κρήτης με παραγωγό το Νίκο Βογιατζάκη, η συμβολή του οποίου ήταν καθοριστική. Η μίξη του άλμπουμ έγινε από τον Daniel Bergstrand στο Dug Out Studio, και το Mastering από τον Peter In De Betou στο Tailormaid studio. Έκτοτε, έχουμε συμμετάσχει στην συλλογή-αφιέρωμα του Metal Hammer Greece στο “Epicus Doomicus Metalicus” των Candlemass με το κομμάτι “Demon's Gate”. Επίσης αξίζει να αναφέρουμε ότι παράλληλα με την κυκλοφορία του βινυλίου μας κυκλοφορήσαμε και ένα live DVD με την συμμετοχή μας στο Hammer of Doom Festival 2014.




Διεθνή καριέρα?

Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι η έκβαση των πωλήσεων του “The End Is Written” ήταν εξαιρετική. Τα αντίτυπα του CD εξαντλήθηκαν γρήγορα και ανατυπώσαμε περισσότερες από τα αρχικά ενώ τα αντίτυπα του βινυλίου έχουν κι αυτά σχεδόν εξαντληθεί. Το ίδιο και με τα t-shirts οπού κυκλοφορήσαμε 6 διαφορετικά σχέδια για να καλύψουμε τη ζήτηση των fans. Μπορούμε να πούμε με χαρά ότι έχουμε στείλει merchandise από την Αυστραλία μέχρι το Περού με “ενδιάμεσους σταθμούς” τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, τις Φιλιππίνες και φυσικά σε όλη την Ευρώπη.Ως προς τις live εμφανίσεις στο εξωτερικό οι DOOMOCRACY έχουν παίξει στη Γερμανία (Hammer of Doom 2014), στη Μάλτα (Malta Doom Metal festival 2015), και στην Κύπρο στο “Savino live stage” (2015).

Ποια θα είναι η επόμενη σας κίνηση ετοιμάζετε καινούργιο άλμπουμ ,συναυλίες ?
Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι να ανακοινώσουμε ότι μπαίνουμε στο στούντιο στις 31 Οκτωβρίου για να ηχογραφήσουμε το νέο μας άλμπουμ το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει αρχές Μαρτίου. Τα drums θα ηχογραφηθούν στα “Devasoundz studios” απο τον Φώτη Bernardo και όλα τα υπόλοιπα όργανα και οι φωνές στο Mad Hat Music Studio στο Ηράκλειο Κρήτης από τον Νίκο Βογιατζάκη. Περισσότερες πληροφορίες για την όλη διαδικασία μαζί με κάποιες ανακοινώσεις έκπληξη θα μπορέσετε να “αλιεύσετε” σύντομα από την σελίδα των DOOMOCRACY στο Facebook.
Όσων αφορά τις live εμφανίσεις είμαστε ήδη κλεισμένοι για το DOOM OVER SCANIA vol. IV 2017 στη Σουηδία και σίγουρα πολλά περισσότερα θα προκύψουν σύντομα.

Ποιες είναι οι επιρροές σας;

Η μουσική μας, έχει χαρακτηριστεί από τους fans και τα περιοδικά ως Epic Doom Metal, ένας όρος με τον οποίο είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Ακούγοντας όμως κανείς το “The End Is Written” θα ακούσει και άλλα ιδιώματα, όπως Thrash, Power, Heavy και Progressive Metal. Όλοι μας στη μπάντα ακούμε πολλά ήδη Metal μουσικής και όχι μόνο. Σίγουρα το Doom Metal ρέει άφθονο στον ήχο μας, αλλά δεν μπορούμε να αρνηθούμε και τις υπόλοιπες μουσικές επιρροές μας.


Πως θα περιγράφατε την μουσική σας;

Η μουσική μας είναι σίγουρα αποτέλεσμα της μουσικής χημείας που έχουμε μεταξύ μας δεδομένου ότι είμαστε μακρόχρονοι φίλοι και έχουμε συνευρεθεί μουσικά σε διάφορα projects όπως αναφέραμε και παραπάνω. Αυτό παράγει ένα συμπαγές στίγμα ως προς τη σύνθεση και το χαρακτήρα της μουσικής μας. Σίγουρα όλος ο “μανδύας” της μουσικής των DOOMOCRACY δηλαδή το ύφος, τα tempos των τραγουδιών, οι στίχοι και τα φωνητικά, η προσέγγιση στα riffs μέχρι και το κούρδισμα είναι σκοτεινά και μυστηριακά θα μπορούσαμε να πούμε. Ωστόσο υπάρχουν στοιχεία που ξεφεύγουν από το αμιγές doom metal και διανθίζουν τις συνθέσεις μας με πιο περίπλοκα θέματα, drum parts και αναφορές στο ευρύτερο φάσμα μου metal.

Τι σημαίνουν για εσάς οι Doomocracy ;

Σίγουρα είναι η πραγματοποίηση μια μεγάλης επιθυμίας να παίξουμε και να αποδώσουμε με το δικό μας τρόπο το πιο αγαπημένο μας είδος metal, το doom metal. Η “ενσάρκωση” των ιδεών και της μουσικής μας έμπνευσης μέσα από το “The End Is Written” καθώς και η δυνατότητα να παρουσιάσουμε τη δουλειά μας με live εμφανίσεις εντός και εκτός Ελλάδας μας έδωσε ένα παραπάνω νόημα στο να ακούμε, να συνθέτουμε και να τιμούμε το metal. Είναι ο δικός μας τρόπος να επικοινωνούμε ότι σκεφτόμαστε με όλους τους metal brothers σε όλο τον κόσμο.


Σε τι αναφέρονται οι στίχοι σας  και από τι εμπνέεστε;

Οι αναφορές στους στίχους μας έχουν να κάνουν με τις πιο σκοτεινές γωνιές του εαυτού μας και τους εσωτερικούς μας δαίμονες με τους οποίους θα μπορούσε ο καθένας να ταυτιστεί και να αντιμετωπίσει από τη δική του σκοπιά.
Αναφέρονται επίσης στη μυθολογία ή/και μυθοπλασία η οποία εμπνέεται από διάφορους πολιτισμούς αλλά και αμιγώς από τη φαντασία. Επίσης εμπνεόμαστε από βιβλικούς χαρακτήρες και γεγονότα. Το doom στοιχείο είναι διάχυτο από τον εσωτερικό μας κόσμο μέχρι την άκρη του σύμπαντος και από το αρχαίο παρελθόν μέχρι και το μακρινό μέλλον.


Πως βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική σκηνή;

Η ελληνική σκηνή είναι αναμφισβήτητα εδώ και κάποια χρόνια στο επίκεντρο της ευρύτερης ευρωπαϊκής metal σκηνής με εκπροσώπους της μπάντες με “βαρύ οπλισμό”. Μπάντες όπως οι: Firewind, Wardrum, Sacral Rage, Innerwish, Battleroar, Septic Flesh κ.α. οι οποίες εμφανίζονται σε πολλά μεγάλα φεστιβάλ του εξωτερικού ανάμεσα σε τεράστια ονόματα του χώρου αλλά και δισκογραφικά με άρτιες παραγωγές, συμβόλαια με
γνωστές εταιρίες και πωλήσεις παγκοσμίως.


Κάτι για το τέλος και για τους fan σας?

Θέλουμε ειλικρινά να ευχαριστήσουμε όλους τους fans των DOOMOCRACY εντός και εκτός Ελλάδας για την αμέριστη συμπαράσταση, το ειλικρινές feedback, την παρουσία τους σε κάθε live μας και τα τόσα μηνύματα στη σελίδα μας στο facebook και τα e-mails. 

Θέλουμε ακόμα να τους πωρώσουμε περισσότερο λέγοντας ότι ανυπομονούμε η κυκλοφορία του νέου άλμπουμ σε λίγους μήνες να φτάσει στα χέρια τους γιατί πραγματικά πιστεύουμε ότι ο ενθουσιασμός μας όταν συνθέταμε τα τραγούδια και όταν ακούγαμε το τελικό αποτέλεσμα θα γίνει και δικός τους παίζοντας το δίσκο ξανά και ξανά.

Έχετε το νού σας στις ανακοινώσεις της μπάντας.... σίγουρα θα έχουμε κι άλλα καλά νέα να ανακοινώσουμε σύντομα...

Ευχαριστούμε πολύ το Rock Metal News για την παραχώρηση του βήματος!

Doom on


Μαθετε περισσοτερα για τους Doomocracy εδω:


Ενσωματωμένη εικόνα 2
Previous
Next Post »