Recent Posts

Συνέντευξη με τους Mandragore





Πως και Ποτέ δημιουργήθηκε το συγκρότημα και που είναι η έδρα του? Από που εμπνευστήκατε για την δημιουργία του συγκροτήματος?
 Είμαστε οι Mandragore, παίζουμε Symphonic-Folk metal και είμαστε από Θεσσαλονίκη. Η ιδέα για το συγκρότημα υπήρχε αρκετό καιρό πριν την δημιουργία. Για την ακρίβεια η σκέψη για ένα τέτοιου είδους συγκρότημα ήταν του Κωνσταντίνου (πλήκτρα) και υπήρχε για αρκετό καιρό, από το 2011. Λίγα χρόνια αργότερα, αφού η ιδέα είχε ωριμάσει και είχαν βρεθεί όλα τα μέλη υπήρξε και η πρώτη κινητικότητα.


Ποιο είναι το Line up του συγκροτήματος?
Το Line-up:
Ελισσόφι Ντάβλη: Φωνητικά

Γιάννης Ζαγκότσης: Κιθάρες
Kωνσταντίνος Μακρυνιώτης: Πλήκτρα
Κωνσταντίνος Σωτηρέλης: Μπάσο
Βαγγέλης Καραφώτης: Drums

Ποια είναι η δισκογραφική σας δουλειά μέχρι σήμερα ?
Στις 27 Ιουλίου του 2015 κυκλοφορήσαμε το πρώτο μας ντέμο με 3 κομμάτια με όνομα  "A Way Back There".  Έπειτα από λίγους μήνες και με αφορμή τη μεταναστευτική κρίση που βιώνουμε, η οποία έχει κοστίσει αμέτρητες ζωές, κυκλοφορήσαμε το single "Aylan". Το κομμάτι πήρε το όνομα του από τον Aylan, ενα τρίχρονο παιδί από την Συρία, το οποίο βρέθηκε νεκρό στα παράλια της Τουρκίας.

Διεθνή καριέρα?
Δεν έχουμε πραγματοποιήσει lives στο εξωτερικό. Κάποιες πωλήσεις, κυρίως ηλεκτρονικές μέσω bandcamp, αλλά όχι κάτι πέρα από αυτό.


Ποια θα είναι η επόμενη σας κίνηση ετοιμάζετε καινούργιο άλμπουμ ,συναυλίες ?
Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε πάνω στο full-length album μας και έχουμε ξεκινήσει ήδη την προηχογράφηση του cd. 
Υπάρχουν πολλές προτάσεις για συμμετοχή σε φεστιβάλ και άλλες συναυλίες, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια ξεκάθαρη εικόνα. Η προτεραιότητα μας είναι το cd και προσπαθούμε να αποφύγουμε οτιδήποτε που θα μας αποσπάσει, παρόλα αυτά υπάρχει πιθανότητα για κάποια μεμονωμένα lives.

Ποιες είναι οι επιρροές σας?
Αν εξαιρέσουμε όλες τις κλασσικές ροκ μπάντες που όλοι μας έχουμε ακούσει, αγαπάμε και προφανώς έχουμε επηρεαστεί από αυτές, μεγάλες επιρροές αποτελούν και πιο σύγχρονες μέταλ μπάντες από τους Nightwish, τους Amorphis ή τους Eluveitie μέχρι και Sabaton, In Flames και Children of Bodom. Μπορεί να μην ακούγονται όλες αυτές οι επιρροές παντού, αλλά επειδή όλοι μας ακούμε ένα μεγάλο φάσμα ειδών σίγουρα έχουμε επηρεαστεί από αυτά.

Πως θα περιγράφατε την μουσική σας?
Σχετικά με το είδος, παίζουμε Symphonic metal με αρκετά folk στοιχεία. Δεν είναι ωραίο να βάζεις ταμπέλες, και όλοι στην μπάντα έχουμε μια αρκετά διαφορετική οπτική σε αυτό το θέμα. Στην πραγματικότητα το είδος που δηλώνουμε είναι μόνο κατα προσέγγιση και η μουσική που γράφουμε συμπεριλαμβάνει αρκετά διαφορετικά στοιχεία.

Τι σημαίνουν για εσάς οι Mandragore?
Πέρα από μια μπάντα, είναι και μια οικογένεια, μια πολύ καλή παρέα. Εκτός από τον Κωνσταντίνο που παίζει μπάσο, οι υπόλοιποι  είμαστε από την αρχή μαζί, από τότε που δημιουργήθηκε η ιδέα. Κολλήσαμε και πλέον μετράμε αρκετά χρόνια φιλίας.


Σε τι αναφέρονται οι στίχοι σας και από τι εμπνέεστε?
Η θεματολογία διαφέρει και πηγή έμπνευσης αποτελούν βιβλία, ταινίες και καθημερινοί προβληματισμοί. Άλλες φορές είναι απλά μια ωραία ιστορία. 


Τι γνώμη έχετε για τους fan σας?
Πιστεύουμε πως είναι νωρίς ακόμα για να έχουμε φαν με την κυριολεκτική έννοια, αν σκεφτείτε πως δεν έχουμε cd ή άλλη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά. Υπάρχουν άτομα που μας έχουν εκφράσει την αγάπη και την στήριξη τους και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ για αυτό. Είναι απίστευτο το συναίσθημα που νιώθεις όταν σκέφτεσαι πως εκτός από τα 5 άτομα του συγκροτήματος, υπάρχουν και άλλοι που ανυπομονούν να ακούσουν αυτά που έχεις να πεις, σου ένα δίνει ένα αίσθημα ευθύνης. 


Πως βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική σκηνή, τι μέλλον έχουν οι ανερχόμενες μπάντες υπάρχει ανταγωνισμός?
Δύσκολα. Δεν υπάρχει σοβαρότητα σχεδόν από καμία πλευρά. Ούτε από τις μπάντες, αλλά και ούτε από τους εκάστοτε διοργανωτές, μαγαζάτορες και το κοινό. Προφανώς υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά υπάρχει τεράστια έλλειψη μουσικής (κυρίως) παιδείας. Δυστυχώς, γιατί υπάρχουν πάρα πολλές καλές μπάντες που πολλές από αυτές χάνονται τελείως τζάμπα. 
Στο δικό μας είδος, δεν υπάρχει πολύς εγχώριος ανταγωνισμός. Αλλά οποιαδήποτε μπάντα που θέλει να ξεφύγει από τα στενά όρια της Ελλάδας, θα πρέπει να συναγωνιστεί πολλά περισσότερα στο εξωτερικό.


Κάτι για το τέλος και για τους fan σας?
Να ευχαριστήσουμε όσους μπήκαν στη διαδικασία να διαβάσουν αυτή τη συνέντευξη και τα όσα είχαμε να πούμε. Πολύ σύντομα θα υπάρξουν νέα για το cd αλλά και για οτιδήποτε προκύψει σχετικά με κάποια συναυλία. Μέχρι τότε μπορείτε να μας βρείτε στην σελίδα μας στο Facebook ή το Twitter και να μας στηρίξετε αγοράζοντας ηλεκτρονικά από τη σελίδα μας στο Bandcamphttps://mandragoreofficial.bandcamp.com/

Previous
Next Post »