Recent Posts

Συνέντευξη με τους The Beggar Belief


  • Πώς και Πότε δημιουργήθηκε το συγκρότημα και που είναι η έδρα του ; Από που εμπνευστήκατε για τη δημιουργία του συγκροτήματος;
Οι θεοί του Punk Rock και ο Lemmy (2013) ένωσαν τις δυνάμεις τους, κι έριξαν αστραπές στο κέντρο του κόσμου……την Πάρο. Έτσι γεννήθηκαν οι Beggar Belief. It was written in the stars…


  • Ποιό είναι το line up του συγκροτήματος;
Lliam Vocals/guitar - Billie Bass - Nestor GuitarΒαγγέλης Drums

  • Ποια είναι η δισκογραφική σας δουλειά μέχρι σήμερα ;
Το 2015, κυκλοφόρησε το πρώτο EP στο οποίο συμπεριλαμβάνονται 6 τραγούδια επηρρεασμένα το καθένα από διαφορετικό punkrock style και αυτό προέκυψε διότι θέλαμε να παρουσιάσουμε τις διάφορες προσεγγίσεις μας στο μουσικό αυτό ιδίωμα. Το EP διανέμεται δωρεάν, στο internet σε μορφή mp3 [thebeggarbelief.bandcamp.com] και σε CD, χέρι με χέρι.

  • Διεθνή καριέρα (πωλήσεις δίσκων στο εξωτερικό, Live στο εξωτερικό) ;
Υπάρχουν πλάνα για εξωτερικό.
Ούτε την ιδέα κάποιου indie label αποκλείουμε, ούτε τις Live εμφανίσεις. Είμαστε ανοιχτοί στο να συνεχίσει να ακούγεται η μουσική μας έξω από τα σύνορα και σύντομα να την ταξιδέψουμε ζωντανά.

  • Ποια θα είναι η επόμενη σας κίνηση; Ετοιμάζετε καινούριο άλμπουμ, συναυλίες ;
Βρισκόμαστε σε διαδικασία παραγωγής της πρώτης ολοκληρωμένης δουλειάς. Ηχογραφήθηκε το υλικό στο Ignite Studio (Αθήνα) το 2015-2016. Θα ακολουθήσουν περιορισμένες συναυλίες για την παρουσίαση και βλέπουμε… θα ανακοινωθούν όλα εν καιρώ.

  • Ποιες είναι οι επιρροές σας ;
Η μουσική μας είναι βασισμένη στο Punk Rock, αλλά μέχρι να τελειοποιηθούν οι συνθέσεις επηρρεαζόμαστε από διάφορα μουσικά είδη. Από Blues μέχρι Rap και από Ska μέχρι HardcoreΕίμαστε από αυτούς που «ξεσκονίζουν» και εκφράζονται με μουσικές ευραίου φάσματος.

  • Πώς θα περιγράφατε τη μουσική σας ; Τι σημαίνουν για εσάς οι Beggar Belief ;
Μία μίξη των βασικών: Rock nRoll - HC/Punk - Hard Rock.
Η έκφραση «Beggar Belief” αναφέρεται στο δυναμισμό και την πίστη του ανθρώπου να καταφέρει το ακατόρθωτο... Για εμάς αυτό είναι η μπάντα. Από το πουθενά, στο νησί που μεγαλώσαμε, αρπάξαμε την ευκαιρεία, ρίξαμε νέο σπόρο και για δες… έπιασε και συνεχίζουμε.

  • Σε τι αναφέρονται οι στίχοι σας και από τι εμπνέεστε ;
Η έμπνευση έρχεται από τη Ζωή.
Αγάπη – Φιλία – Sex – Ποτό…
τον Πόνο και την Ευτυχία…
And the Fucking System !
  • Τι γνώμη έχετε για τους fan σας ;

Φοράνε πολλά ρούχα…

Fan ; Ας μη μιλήσουμε για FANs
Έχουμε φίλες και φίλους, κάθε ηλικίας, που μας στηρίζουν από τα πρώτα μας βήματα. Υπάρχουν άνθρωποι που βοήθησαν να στήσουμε τα πρώτα μας Live εκτός νησιού (σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα) και είναι όλοι/ες τους και γαμώ τα παιδιά (χαχα!) Από Punk Rockers, Metalheads, μέχρι και Hip Hop αλήτρες.

  • Πώς βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική σκηνή, τι μέλλον έχουν οι ανερχόμενες μπάντες, υπάρχει ανταγωνισμός ;

Για εμάς δεν τίθεται θέμα ανταγωνισμού.
Η ελληνική underground μουσική σκηνή εξελίσσεται.
Προσεγμένες παραγωγές, άψογες κυκλοφορίες, συναυλίες με αξιοπρεπή ήχο και σωστά μηχανήματα. Δυνατότητα για συχνά tour και εμφανίσεις στο εξωτερικό… Κάποιοι άνοιξαν το δρόμο και άλλοι τον αξιοποιούν με τον καλύτερο τρόπο πηγαίνοντάς το κάθε φορά ένα βήμα παραπέρα. Το πιο σημαντικό; Το δίκτυο. Φίλοι/ες από άκρη σε άκρη της χώρας, διοργανώνουν συναυλίες - φεστιβάλ με εγχώριες μπάντες, καθώς και ξένες· στο μπαρ της γειτονιάς, δημόσιους χώρους, πλατείες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι νέοι να προσεγγίζουν νέα ακούσματα. Η μουσική να βρίσκεται στο δρόμο, εν συνεχεία των ηλεκτρονικών μέσων και της πειρατείας. Έτσι γεννιούνται μπάντες… το αίμα να βράζει και η μουσική να ρέει. Το δύσκολο είναι να κρατηθούν. Είναι ακριβό το «σπορ» μας. Απαιτείται χρόνος και θυσίες, γιατί κανένας παραγωγός δε θα μας πάρει από το χεράκι και κανένας μάνατζερ δε θα το «χρωματίσει» καλύτερα απ’ ότι μπορούμε εμείς οι ίδιοι να οραματιστούμε.

  • Κάτι για το τέλος και για τους fan σας ;
Προσπερνάμε τον όρο «FANs».
Για τους φίλους και τις φίλες μας λοιπόν...
Στην υγειά σας και σύντομα θα τα πούμε από κοντά
Stay Wild – Keep it alive !




Previous
Next Post »