Recent Posts

Συνέντευξη με τους Sober On Tuxedos





Πως και Ποτέ δημιουργήθηκε το συγκρότημα και που είναι η έδρα του?
Καλησπέρα παιδια! Καταρχας ειμαι ο Στελιος Μαγαλιος και εχω την χαρα να τραγουδαω στους Sober. Η μπάντα φτιαχτηκε απο εμενα και τον Χρηστο Κιτσαντα (κιθάρα) το 2008. Ειμασταν φιλοι χρονια και ποτε δεν ειχε τυχει να καταφερουμε να βρεθουμε μουσικα. Μεγαλωσαμε στην Δυτικη Αττικη (Ελευσινα , Νεα Περαμο) μα μετα τις σπουδες καταφεραμε να "τα βρουμε" μουσικα. Τωρα σαν έδρα γενικα δηλώνουμε Αθήνα αφου η
καρδια του σχηματος και ολο το οργανωτικο κομματι υλοποιειται εκει, ασχετα με το που μενει ο καθενας. Εγω ειμαι Κεφαλονια , τα υπολοιπα μελη Αττικη οποτε νομιζω οτι συνοπτικα λόγω δουλειάς το "Αθηνα" μας καλυπτει.


Από που εμπνευστήκατε για την δημιουργία του συγκροτήματος?
Καποια πραγματα ειναι απλα να ερθουν στην ζωη του καθενος. Ξεκινησαμε να κανουμε αυτο που μας εκφραζει και στην πορεια απλα αρχισαν να ερχονται πράγματα. Δεν ειναι οτι δεν το επιδιωκαμε , μην φανει οτι ολα ηταν στρωμμενα, αλλα γενικες γραμμες ακολουθουσαμε την μουσικη. Αν με ρωτας για το ονομα τωρα , προκειται για μια δηλωση εναντια στον καθωσπρεπισμο και τα στερεοτυπα του κοσμου μας. Νηφαλιοι απο σμοκινγκ... οσοι καταλαβαινουν και οσοι μας βλεπουν στην σκηνη αντιλαμβανονται οτι δεν θα μπορουσαμε να εχουμε μια Γιαπικη ζωη!

Ποιο είναι το Line up του συγκροτήματος?
Η σημερινη μορφη της μπάντας ειναι:
Στελιος Μαγαλιος - Φωνη
Χρηστος Κιτσαντάς - Κιθαρα
Κωστας Μαζιωτης - Μπασο
Johnie Moas - Τυμπανα

 Ποια είναι η δισκογραφική σας δουλειά μέχρι σήμερα ?
Ο πρώτος μας δίσκος το "Welcome to the Liquor Store " Κυκλοφόρησε ιντερνετικα τον Ιούλιο του 2016. Πριν απο ένα μήνα ειχαμε την χαρα να δουμεψ το CD στα ραφια και στα χέρια μας. Πριν απο το αλμπουμ μας ειχαμε συνεργαστει και κυκλοφορήσει με το
περιοδικο Μετρο διασκευασμένα στο ύφος μας Ανταρτικα τραγουδια , με τα οποια ειχαμε την χαρα να συνεργαστουμε με καποιους αξιόλογους ανθρώπους και συναδέλφους της
Ελληνικης καθαρα σκηνης.

 Διεθνή καριέρα?
Σίγουρα το εξωτερικο ειναι ο τελικος στόχος. Εχουν ηδη γινει οι πρωτες κινησεις και δρομολογουνται πραγματα σιγα σιγα. Θελουμε να το κανουμε σωστα. Οχι να βγουμε εκτος συνορων απλα για να πουμε οτι το καναμε. Το feedback που περνουμε απο τις πωλησεις εξω ειναι παρα πολυ θετικο και μαζι με καποιες συγκυριες που δεν θα θελαμε να ανακοινωσουμε ακομα, ελπιζουμε στο καλυτερο! Οπως και να χει συντομα θα διαρρευσει κατι.

Ποια θα είναι η επόμενη σας κίνηση ετοιμάζετε καινούργιο άλμπουμ ,συναυλίες ?
Παρά την προσφατη κυκλοφορια του Welcome to the Liquor Store θέσαμε ως εναρξη των προπαραγωγων του 2ου δισκου τον φλεβαρη του 2017. Προς το παρον ασχολουμαστε μονο με την προωθηση του δισκου εντός συνόρων. Upcoming gigs Κυπρο Λαρνακα, Λεμεσο , Αθήνα τελη Νοεμβρη το φεστιβαλ μας με Potergeist, Rusty Bonez και Deathcrop Valley (Sober Fest Vol.1), Λαμια , Λαρισσα , Θεσσαλονικη , Γιαννενα ,Πατρα και Καλαματα μεχρι το τελος του 16.

Ποιες είναι οι επιρροές σας;
Απο που να αρχίσω.... βασικα αν αρχισω να αναφερω ακουσματα θα γινω κουραστικος οποτε θα το παω γεωγραφικα. Δες τι εχουν δωσει οι Η.Π.Α τα τελευταια 26 χρονια.. Αυτο!
Απο κλασσικες επιρροες τυπου Motorhead μέχρι stone sour , black stone cherry kai volbeat!!! Πραγματικα ακουγωντας το αλμπουμ μπορει ο καθενας να αντιληφθει τι και απο που!

Πως θα περιγράφατε την μουσική σας;
Ηeavy Rock ...Απλα...

Τι σημαίνουν για εσάς οι Sober on Tuxedos;
Για μας ειναι τροπος ζωης. Για να ακριβολογω ειναι η ζωη μας. Ενα παιδι που μεγαλωνουμε μερα με την ημερα και νιωθουμε περηφανοι που το βλεπουμε να προοδευει. Μας δινει ζωη και του δινουμε!

Σε τι αναφέρονται οι στίχοι σας και από τι εμπνέεστε;
Το στιχουργικο κομματι εχει πεσει κυριως πανω μου. Αν εχω κατι να πω το γραφω. Για την ακρίβεια βγαζω αυτα που θελω να φωναξω στις μαζες αλλα δεν μπορω να το κανω. Μιλαμε για αφυπνηση, ξεσηκωμο. Να μην αφηνουμε κανεναν να μας τσαλαπατα και να μας σκορπαει. Κοινωνικα θεματα που αφορουν ολους μας και λιγοι μονο αντιδρουν.Σε προσωπικο επιπεδο εχω γραψει και ενα κομματι για την κορη μου που μου παραπονιεται συνεχεια οτι λειπω , καθως οι υποχρεωσεις των εμφανισεων δημιουργουν μεγαλα διαστηματα αποχης απο το σπιτι. Οσο αφορα την εμπνευση κυριως η αγανακτιση απο οσα βλεπω γυρω μου, στην τηλεοραση και στο ιντερνετ.

Τι γνώμη έχετε για τους fan σας;
Το κοινο μας ακομα χτιζεται. Και κατ εμε παει πολυ καλα!! Η βαση αυτων που αρχισαν να αυτοαποκαλουνται soberistas και μας ακολουθουν φανατικα ,ειναι αυτη που μας εχει δωσει δυναμη να προχωραμε και να παραμενουμε ορθιοι. Ειναι μεγαλο πραγμα να σε στηριζει κοσμος και να βλεπεις οτι αυτα που λες και κανεις εχουν αντικτυπο θετικο. Θα ειμαστε παντα στο υψος μας για αυτους ειτε ειναι 50 ειτε ειναι 100.000 . Χωρις αυτους δεν
ειμαστε τιποτα!

Πως βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική σκηνή, τι μέλλον έχουν οι ανερχόμενες μπάντες υπάρχει ανταγωνισμός;
H Ελληνικη σκηνη εχει κανει τρελα βηματα και κοιτα στα ματια τους παντες. Εξαγει, κανει sold out και δινει την δυνατοτητα πλεον να ασχοληθει καποιος επαγγελματικα και να ζησει απο αυτο. Σιγουρα υπαρχει ανταγωνισμος. Οταν ομως οι 8 στις 10 νεες μπαντες ειναι μια κοπια του τοπ 5 των Ελληνικων μπαντων και μαλιστα καποιοι αυτοπασαρονται ή τους πασαρουν ως τα νεα διαμαντια του underground και τετοια παει πισω το θεμα ολο. Οσο πιο νωρις καταλαβουμε ολοι οτι μπηκε η "μπιζνα" στον χωρο τοσο πιο γρηγορα απελευθερωθει και θα παει πιο μπροστα το πραγμα. Καταληγωντας λοιπον για τον ανταγωνισμο, υπαρχει μα δεν ειναι υγιεις. Δαμαζεται ομως....

Κάτι για το τέλος και για τους fan σας?
Τους το λεω συχνα... Υγεια Καυλα και Επανασταση mates!!! Rock On!!!



Previous
Next Post »