Recent Posts

Συνέντευξη με τους Among Ruins

Πως και Ποτέ δημιουργήθηκε το συγκρότημα και που είναι η έδρα του? Από που εμπνευστήκατε για την δημιουργία του συγκροτήματος?
-Η έδρα της μπάντας είναι η Αθήνα. Το σχήμα δημιουργήθηκε το 2011 στο μυαλό του Sverd σαν side project και ξεκίνησε να το υλοποιεί μαζί με τον Lithras. Μετά από διάφορες αλλαγές στο Lineup και την απόφαση να προχωρήσουμε σαν full-time μπάντα, καταλήξαμε στο τωρινό μας lineup.
-Η έμπνευση ήρθε σα μία ανάγκη, σαν κάτι που έπρεπε να πάει κόντρα στην κατάσταση στην οποία ζούμε και να μιλήσουμε γι’αυτήν.

Ποιο είναι το Line up του συγκροτήματος?
-Το line up της μπάντας αποτελείται από τους Sverd (Μπάσο-φωνητικά), Lithras (τύμπανα), Θάνο (κιθάρες) και Alex (κιθάρες).

Ποια είναι η δισκογραφική σας δουλειά μέχρι σήμερα ?
-Μέχρι στιγμής έχουμε κυκλοφορήσει δύο δίσκους, με τον τρίτο να είναι στα σκαριά.
-“Bring Out Your Dead” ήταν το debut album και στη συνέχεια το “No Light” που κυκλοφόρησε το 2016.

Διεθνή καριέρα (πωλήσεις δίσκων στο εξωτερικό, Live στο εξωτερικό)?
-Το "διεθνής καριέρα" είναι βαριά κουβέντα κατά τη γνώμη μας, και οι εγχώριοι καλλιτέχνες του χώρου που έχουν την έχουν επιτεύξει είναι ελάχιστοι. Θα λέγαμε περισσότερο "διεθνής παρουσία". Οι δίσκοι μας διανέμονται παγκοσμίως, οπότε δισκογραφικά, ναι, έχουμε διεθνή παρουσία. Όσον αφορά τις ζωντανές εμφανίσεις, προς το παρόν εκτός συνόρων έχουμε εμφανιστεί μόνο στην Κύπρο, αλλά υπάρχουν στα υπ'όψην σχέδια και για άλλες χώρες.

Ποια θα είναι η επόμενη σας κίνηση ετοιμάζετε καινούργιο άλμπουμ ,συναυλίες ?
-Αυτή την περίοδο συνθέτουμε το επόμενο μας άλμπουμ και παράλληλα συζητάμε επιλογές για συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ποιες είναι οι επιρροές σας;
-Αυτή η ερώτηση δε μπορεί να απαντηθεί 100% με ακρίβεια. Έχουμε ξεφύγει εδώ και πολυ καιρό από το να υπολογίζουμε τα γούστα μας βάσει ακουσμάτων στις συνθέσεις μας. Κάθε μέλος έχει διαφορετικά ακούσματα και δίνει τον δικό του χαρακτήρα, συνθετικά ή/και παικτικά, ώστε να βγαίνει το παρόν ηχητικό αποτέλεσμα. Οι επιρροές μας είναι περισσότερο τα συναισθήματα που θέλουμε να εκφράσουμε και ο αντίκτυπος που θέλουμε να έχει η κάθε μελωδία/μουσική φράση ώστε να μεταφέρει τα συναισθήματα αυτά στον ακροατή.

Πως θα περιγράφατε την μουσική σας; 
-Αν έπρεπε να βάλουμε ταμπέλα, θα το ονομάζαμε "μελωδικό death metal με core & black επιρροές". Πιό αναλυτικά, τη μουσική μας θα την περιγράφαμε ως ένα κράμα μελωδίας, δύναμης και ταχύτητας διεσπαρμένα μέσα στα κομμάτια, κρατώντας έναν ενιαίο ήχο.

Τι σημαίνουν για εσάς οι among ruins;
-Για εμάς αυτή η μπάντα είναι ζωή. Είναι ο τρόπος που ξεφεύγουμε, που μιλάμε για τον εαυτό μας όπως δε μπορούμε διαφορετικά και φυσικά μοναδικές στιγμές με τα αδέρφια, τους φίλους τόσο στο studio όσο και στο δρόμο.


Σε τι αναφέρονται οι στίχοι σας και από τι εμπνέεστε;
-Μπορούν να χωριστούν σε δύο βασικές κατηγορίες. Η κατάσταση στη χώρα μας και πως αντιδρούμε 'η καλούμαστε να αντιδράσουνε γι'αυτό, πάντα δωσμένο με αληγορικό ή μεταφορικό στίχο. Η δεύτερη κατηγορία είναι πιο ευρεία μπορείς να πεις και περιλαμβάνει, ξανά με συμβολικό αν θες τρόπο τα προσωπικά μας συναισθήματα και πλησιάζει σε πτυχές του εαυτού που δύσκολα θα φτάναμε χωρίς τη μπουσική.


Τι γνώμη έχετε για τους fan σας;
 -Τα λόγια είναι λίγα. Είναι άνθρωποι που μας έχουν στηρίξει πάρα πολύ, ακόμα αι σε πολύ δύσκολες περιόδους και πολύ συχνά εκδηλώνουν οτι είναι δίπλα μας πραγματικά. Για εμάς είναι σίγουρα ένα κομμάτι της μπάντας.

Πως βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική σκηνή, τι μέλλον έχουν οι ανερχόμενες μπάντες υπάρχει ανταγωνισμός;
-Υπάρχει πολύ ταλέντο στην Ελληνική σκηνή. Πάντα υπήρχε και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το εξωτερικό. Η Ελλάδα αδικείται λόγω γεωγραφικής θέσης (δυσκολία περιοδειών) και οικονομικών δεδομένων. Ο ανταγωνισμός είναι κάτι στο οποίο κατά τη γνώμη μας δεν έχει νόημα να αναλωθεί κανείς και πιστεύουμε πως αργά ή γρήγορα, όποιος βλέπει το θέμα ανταγωνιστικά θα το καταλάβει. Όλοι θέλουν την αναγνωρισιμότητα, ή μια καλή θέση σε ένα φεστιβάλ, και στο τέλος, αυτό που μετράει είναι πόσο καλή είναι η μουσική που παράγει ο καθένας και πως την προωθεί και τίποτε άλλο, ανεξάρτητα από το τι κάνει ο καθένας τριγύρω.
                                                 
Κάτι για το τέλος και για τους fan σας?
-Ευχαριστούμε πολύ για την πίστη και την υποστήριξη! Πολύ σύντομα θα έχουμε ένα νέο δίσκο και πολλές συναυλίες είναι ήδη στα σκαριά!



Previous
Next Post »