Recent Posts

Συνέντευξη με τους Εναλλάξ



Πως και Ποτέ δημιουργήθηκε το συγκρότημα και που είναι η έδρα του?
 Οι Εναλλάξ είναι ένα σχήμα της Ελληνικής Ροκ μουσικής που δημιουργήθηκε το 2010 στη Λάρισα. Η αγάπη μας για την μουσική μας οδήγησε να φτιάξουμε αυτήν την μπάντα.

Ποιο είναι το Line up του συγκροτήματος?
Αν και υπέστη αλλαγές, το πλέον line up μας αποτελείται από τους: 
Λευτέρη Βουλγαράκη (Ακουστική κιθάρα / Φωνητικά)
Κώστα Σένια (Ηλεκτρικό Μπάσο)
Μιχαήλ Άγγελο (Τύμπανα)
Δημήτρη Καρπούζα (Ηλεκτρική κιθάρα) 

Ποια είναι η δισκογραφική σας δουλειά μέχρι σήμερα ?
 Μέχρι σήμερα έχουμε έναν δίσκο με τίτλο "Εναλλάξ" που περιέχει 6 τραγούδια. Ο δίσκος κυκλοφόρησε τον Δεκέμβρη του '16 και είναι δικής μας παραγωγής, δικής μας σύνθεσης κλπ.

Διεθνή καριέρα ?
 Όχι, δεν έχουμε παίξει στο εξωτερικό. Δεν το έχουμε σκεφτεί η αλήθεια είναι, πάντως είναι στα σχέδια μας για το μέλλον.

Ποια θα είναι η επόμενη σας κίνηση ετοιμάζετε καινούργιο άλμπουμ ,συναυλίες ?
 Αυτόν τον καιρό κινούμαστε πιο πολύ προς τον χώρο των συναυλιών για την προώθηση του δίσκου. Ναι, σιγά σιγά ετοιμάζουμε νέο υλικό για το επόμενο EP μας που είναι και αυτό επίσης στα μελλοντικά μας σχέδια..

Ποιες είναι οι επιρροές σας;
 Οι επιρροές μας είναι κυρίως της παλιάς Ελληνικής Ροκ σκηνής όπως: Πυξ Λαξ, Ξύλινα Σπαθιά, Τρύπες, Υπόγεια Ρεύματα, Ενδελέχεια, Magic De Spell, Διάφανα Κρίνα κ.α.

Πως θα περιγράφατε την μουσική σας; 
Η μουσική μας αποτελείται από διάφορα στοιχεία της Ροκ, Πανκ, ακόμα και Ποπ σκηνής. Θα έλεγε κανείς ότι η μουσική μας δεν βασίζεται ακριβώς πάνω στις επιρροές μας και πιστεύω πως αυτό είναι καλό πράγμα διότι δεν αντιγράφουμε κάποιον.

Τι σημαίνουν για εσάς οι Εναλλάξ;
 Οι Εναλλάξ σημαίνουν πολλά για εμάς, είναι μια ευκαιρία να βγάλουμε από μέσα μας αυτό που αισθανόμαστε και γουστάρουμε να κάνουμε, δηλαδή να παίζουμε μουσική.

Σε τι αναφέρονται οι στίχοι σας και από τι εμπνέεστε;
 Ο στίχος είναι καθαρά δουλειά του Λευτέρη, όπως και η μέχρι τώρα σύνθεση των κομματιών. Γράφουμε γενικά ερωτικό στίχο που ταυτόχρονα περιέχει κοινωνικά μηνύματα. Η έμπνευση, θέλω να πιστεύω πως προέρχεται από κλασσικό Ροκ έως και ελαφρολα'ι'κό τραγούδι.

Τι γνώμη έχετε για τους fan σας;
 Εκτιμούμε πάρα πολύ τους ανθρώπους είτε fan είτε όχι, που ήρθαν και έρχονται στις live εμφανίσεις μας, και τους ευχαριστούμε για την στήριξη.

Πως βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική σκηνή, τι μέλλον έχουν οι ανερχόμενες μπάντες υπάρχει ανταγωνισμός;
 Προσωπικά πιστεύω ότι η Ελληνική Ροκ σκηνή υπήρξε στην μεγαλύτερη τής άνθιση την δεκαετία του '90. Στην συνέχεια όσο πέρασαν τα χρόνια υπήρξε καθοδική πορεία και τώρα είναι ακόμα παρακμάζουσα. Οπότε τα πράγματα σαφώς και είναι δύσκολα ειδικά σήμερα στην διαδικτυακή εποχή. Όλες οι ανερχόμενες μπάντες όπως και εμείς δεν αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα του ανταγωνισμού όσο το πρόβλημα της αφάνειας. Γιαυτό συμβουλεύω τις νέες μπάντες και επισημαίνω ότι εάν κυνηγάς αυτό που αγαπάς ποτέ δεν είσαι ουσιαστικά χαμένος.

Κάτι για το τέλος και για τους fan σας?
 Για τους fan έχω μόνο να δηλώσω ότι έχουμε μπει ήδη στην διαδικασία γραψίματος νέων κομματιών και έρχονται περισσότερες συναυλίες με μεγάλους καλλιτέχνες στο κοντινό μέλλον!!

Να αναφέρουμε επίσης ότι η Εναλλάξ έχουν παίξει με μεγάλους ροκ καλλιτεχνες της ελληνικής σκηνής όπως: Μπάμπη Στόκα (στο Κηποθέατρο Λάρισας)
Εκείνος & Εκείνος (στον Μύλο της Λάρισας)
 Υπόγεια Ρεύματα (στο Stage Λάρισας) και τέλος με  τον Δημήτρη Πουλικάκο (στο Stage Λάρισας).

Previous
Next Post »