Recent Posts

Συνέντευξη με τους Countown



 Πως και Ποτέ δημιουργήθηκε το συγκρότημα και που είναι η έδρα του? Από που εμπνευστήκατε για την δημιουργία του συγκροτήματος?
Πάντα ήταν σαν σκέψη στο μυαλό μου να κάνω μια ιδιαιτερη μπάντα , κατι πιο περίεργο και  με ελληνικό στίχο να αποδείξω ότι μπορεί να γίνει Nu metal Hardcore Rapcore alternative rock και να ταιριάζει ο στίχος χωρις να θυμίζει Ελληνικό ροκ και χωρίς να πιάνεται από κάποιο συγκεκριμένο θέμα , πέρα απο τον άνθρωπο και την καθημερινοτητα μας μέσα μας και έξω μας , Λοιπόν  το 2008 και μετα απο διαφορες metal μπαντες που είχα κάνει σε ποιο ακραίου τύπου μουσικης ξεκίνησα να δουλεύω κάποια κομμάτια  παράλληλα που προορίζονταν για COUNTOWN, και δημιουργήθηκαν πολλα ,με πήγε μονο του, ήμουν πολυ φορτισμένος απο τη ζωή μου επρεπε να γινει ένα ξέσπασμα αμεσα και ακριβως οπως το είχα ανάγκη !  Δουλευτηκε μετά για κάποια χρόνια με διαφορα line up μεχρι να φτάσει το 2013 όπου και εγινε η πρωτη ζωντανή εμφάνιση στην Αρχιτεκτονικη στο Γκάζι , η έδρα μας είναι η Αθήνα !


 Ποιο είναι το Line up του συγκροτήματος?
Σημερα η μπάντα ειναι ο Σπύρος Σταυραγγελος στις κιθάρες ο Κυριάκος Ιγγλέσης στο μπάσο ο Σάκης Κοτσιρας στα τύμπανα και εγω  (Γιώργος Αρχοντουλης) φωνη κιθάρες samples turntables 

 Ποια είναι η δισκογραφική σας δουλειά μέχρι σήμερα ?
Στις 25 Ιανουαρίου του 2015 κυκλοφορήσαμε το πρωτο μας άλμπουμ self release η "Μουσική Πορνεία" , αποτελείται απο δέκα κομμάτια μερικά πιο παλια  μερικά γράφτηκαν και εκεινη την περίοδο , σήμερα εχουμε τελειώσει τις ηχογραφήσεις για το δευτερο μας δίσκο που έρχεται μέσα στο έτος απο την phonographic society records και εχει ήδη κυκλοφορήσει και το πρώτο απο τα πολλα βίντεο single που θα βγάλουμε μεχρι να έρθει το άλμπουμ το κομματι "Ο,τι μισώ" ! Ο νέος μας δίσκος θα λεγεται "Αέναος Κύκλος". Τον επόμενο μην έρχεται το δευτερο single με guest μέλη απο την ΣΕΧΤΑ band και θα ναι καθαρό rap-core 

 Διεθνή καριέρα?
Έχουμε αρκετό κοσμο που μας γουστάρει στο εξωτερικό , εχουν γινει πολλές συνεντεύξεις παρουσιάσεις σε ιστοσελίδες του rock metal Nu metal απο Βραζιλία Βέλγιο Ολλανδία μεχρι Ρωσία αλλα δεν το πολυ ψάχνουμε  , ίσως επειδή είναι ελληνικός ο στίχος η επειδη  δεν εχουμε και την άνεση χρόνου να το κοιτάξουμε εστω για την ωρα λόγω της καθημερινής μας πρωινης δουλειάς ! 

 Ποια θα είναι η επόμενη σας κίνηση ετοιμάζετε καινούργιο άλμπουμ ,συναυλίες ?
Όπως ανέφερα και πριν ναι έρχεται νεο άλμπουμ ο Αέανος κυκλος με 11 ολοκαίνουρια και αρκετά παλιά κομμάτια απο το κουτί της πανδωρας που έχω Χαχα μαζι με μια διασκευή Έκπληξη ενος μεγάλου Έλληνα καλλιτέχνη που μας αρέσει πολυ, θα ακούσετε σύντομα ! Το άλμπουμ αυτο έρχεται  πιο ώριμο πιο βαρύ συναισθηματικά και ηχητικά , Ότι είχα μέσα μου τόσα χρονια και εχω θα το ακούσετε ξεκάθαρα , είναι απο τα πιο ειλικρινέστατα lyrics-εμπειρίες-συνειδητοποιήσεις-ξεμπροστιάσματα και πολλα άλλα που θα προβληματίσει τους ακροατές μας σίγουρα γιατι πάνω απο ολα όσο προσωπικές και ναναι οι εμπειρίες στους στίχους είναι ετσι διατυπωμένα ώστε να βρεις το δικό σου στίγμα μέσα στα δικά μου βιώματα την δική σου φωνη και την δική σου δύναμη να σηκωθείς απο τα χαστούκια της ζωής σου. Όσο για ζωντανές εμφανίσεις για την ωρα δεν εχουμε κανονισει κατι που μπορούμε να αναφέρουμε αλλα έρχονται πολλα Live απο το Πάσχα και μετα μειώνεται κοντά μας θα τα ανακοινώσουμε σύντομα ! 

 Ποιες είναι οι επιρροές σας;
Επιρροές μας θεωρώ όλη την αμερικάνικη ίσως και σουηδική  σκηνη του 1990 μέχρι 2003 απο Grunge American Modern Rock μεχρι Hardcore Nu metal Rap-core !

 Πως θα περιγράφατε την μουσική σας; 
Nu Metal/Alternative/Rapcore 

 Τι σημαίνουν για εσάς οι Countown;
Προσωπικά  για μένα μιας και εγω απαντώ τωρα είναι τρόπος ζωής μου, σαν να εχω υποχρέωση στον εαυτό μου να το κρατήσω ζωντανό πάσι θυσία , ήταν παντα  κομματι του εαυτού μου.

 Τι σημαίνει το όνομα σας Countown;
Ζούμε σε μια πόλη που όλοι μετρούν αξιολογούνται σε νούμερα και με βάση αυτα τα νούμερα εχουν την ανάλογη θέση και αντιμετώπιση γύρω μας , αυτο! 

Σε τι αναφέρονται οι στίχοι σας και από τι εμπνέεστε;
Ίσως εχω σχολιάσει λιγο παραπάνω για αυτο , είναι καθαρά σαν να βλέπεις μέσα απο τα ματια κάποιου που μεγαλώνει και αναφέρει τις εμπειρίες του με την οικογένεια του  με τους φιλους του με τους έρωτες του με τις ανθρωπινες σχεσεις γενικότερα αλλα και πως αυτα εχουν αντίκτυπο μέσα του και ως προς την κοινωνία που ζει ! Ολα είναι καθημερινά ερεθίσματα απο εναν τσακωμό απο μια αδικία απο μια γνωριμια μεχρι τη βροχή σε ένα κυριακάτικο ξημέρωμα! 

 Τι γνώμη έχετε για τους fan σας;
Οι φαν μας είναι φανατικοί με τη μουσική μας οπως και μεις και κατι που εχω παρατηρήσει είναι οτι σιγά σιγά γινονται ολο και πιο ενεργοί στη ζωή τους σε σχεση με πριν, τωρα αν εμεις τους εχουμε βοηθήσει και τους εχουμε δώσει ένα λιθαράκι δύναμης τότε αυτο είναι επιτυχία για μας, με χαροποιεί πολυ και μονο η ιδεα  ! Οι φαν μας είναι παιδιά που έφαγαν πακέτα και κόλλησαν αλλα θα προχωρήσουν γιατι θα βρουν τον εαυτο τους όπως καναμε και μεις ο καθενας μας ξεχωριστά μεςα στην μπάντα ! 

 Πως βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική σκηνή, τι μέλλον έχουν οι ανερχόμενες μπάντες υπάρχει ανταγωνισμός;
Υπάρχει ελληνική σκηνη και είναι τεράστια και υπέρ ταλαντούχα ! Είναι πολλες οι μπαντες που κάνουν τα αδύνατα δυνατά καιβχωρις καμια βοήθεια για μα ακουστούν ! Υπάρχει αγαπη και αλληλοβοήθεια μέσα στις μπάντες , νομίζω αξίζει σημερα να στησεις νέα μπάντα στην χώρα μας , με τα σωστά θεμέλια οπως "θεματολογία επίκαιρη αλλα ισως και λιγο ποιητική με μουσική και εικονα προσεγμένη επαγγελματική" τότε θα ακουστείς , υπάρχει το internet το μεγαλύτερο μέσο κριτικής διαφήμισης  δυσφήμισης  αναδειξης και καταστροφής των πάντων  ! 

 Κάτι για το τέλος και για τους fan σας?
Θα θέλα πρώτα να ευχαριστήσω εκ μέρους της μπάντας μας εσάς που μας καλέσατε για τη συνέντευξη αυτη και εύχομαι τα καλυτερα για το μέλλον και όσον αφορά τους φαν μας θα πω το εξής : Να έχετε υπομονή πιάσαμε παλιό και νέο υλικό και το δουλέψαμε πολυ θα το παρουσιάζουμε σιγά σιγά γιατι είναι πολυ βαρύ, αληθινό και μπρούτζινο στο χρώμα με πινελιές πράσινο/κόκκινου σαν το σάπιο μήλο και θέλει τροπο για να το ακούσεις και να το κανεις δικό σου ! Μείνετε κοντα μας τα λέμε στο pit soon .. 
Previous
Next Post »