Recent Posts

Συνέντευξη με τους Sewn Mouth


Πως και Ποτέ δημιουργήθηκε το συγκρότημα και που είναι η έδρα του? Από που εμπνευστήκατε για την δημιουργία του συγκροτήματος?
 Η φάση ξεκίνησε το 2011 στην Δράμα. Τότε ήμασταν ακόμα λυκειόπαιδα και θέλαμε απλώς να παίξουμε την μουσική που μας αρέσει.
Ακόμη και πριν την δημιουργία του συγκροτήματος γνωριζόμασταν μεταξύ μας για πολλά χρόνια και ήμασταν παρέα. Ο Αλέξανδρος(τύμπανα) και ο Θοδωρής(φωνή) ήταν οι μόνοι που είχαν τότε κάποια επαφή με την μουσική και παρότρυναν τον Θανάση(κιθάρα) και τον Θάνο(μπάσο) να ξεκινήσουν το αντίστοιχο όργανο ώστε να γίνει η μπάντα. Έμπνευση για την μπάντα αποτέλεσαν κυρίως μπάντες της metalcore σκηνής του 2008-2009 όπως The Devil Wears Prada και As I Lay Dying καθώς και το συναίσθημα του να παίζεις live, που όταν το πρωτοζήσαμε, δεθήκαμε μαζί του. Πλέον για έδρα έχουμε την Θεσσαλονίκη καθώς οι περισσότεροι της μπάντας μένουν μόνιμα εκεί και εκεί γίνονται οι πρόβες.
         

Ποιο είναι το Line up του συγκροτήματος?

o    Θοδωρής (vocals)
o    Θανάσης (guitars)
o    Μίλτος (guitars)
o    Θάνος (bass)
o    Αλέξανδρος (drums)


  
Ποια είναι η δισκογραφική σας δουλειά μέχρι σήμερα ?
  Το 2012 κυκλοφορήσαμε ένα Promo CD που περιείχε τα κομμάτια Amber και Second Place. Έπειτα κυκλοφορήσαμε 2 singles και αυτόν τον καιρό μπήκαμε στούντιο για να δουλέψουμε το επερχόμενο CD μας.
       
Διεθνή καριέρα?
 Έχουμε κάνει 2 εμφανίσεις στην γειτονική Βουλγαρία. Μία μαζί με τους Bewized στο Plovdiv ως μέρος του tour τους και μία με τους Embrace the Paradox στην Σόφια. Και στα δύο live ο κόσμος μας υποδέχτηκε ζεστά κι ευελπιστούμε οι επόμενοι μήνες να μας βρουν και σε πιο μακρινούς προορισμούς.
        
Ποια θα είναι η επόμενη σας κίνηση ετοιμάζετε καινούργιο άλμπουμ ,συναυλίες ?
 Προς το παρόν το μόνο που έχουμε ανακοινώσει είναι πως πλησιάζει η κυκλοφορία καινούριου υλικού και ανυπομονούμε να το μοιραστούμε με όλους!
          
Ποιες είναι οι επιρροές σας;
Βασικότερες επιρροές της μπάντας είναι οι The Devil Wears PradaAs I Lay DyingParkway Drive και Thy Art is Murder, αλλά προσπαθούμε να δίνουμε στα κομμάτια μας το δικό μας «ύφος».
       
 Πως θα περιγράφατε την μουσική σας; 
Γενικά ανέκαθεν δυσκολευόμασταν να βάλουμε “ταμπέλες” στην μουσική μας. Σκοπός μας πάντα ήταν να βγαίνει κάτι δυναμικό, βρώμικο και groovάτο ενώ παράλληλα να παίζει μεγάλο ρόλο η μελωδία στο κομμάτι. Προτιμούμε να το αφήνουμε στην κρίση των ακροατών να το περιγράφει όπως θέλει!
       
Τι σημαίνουν για εσάς οι Sewn Mouth;
Οι Sewn Mouth ξεκίνησαν σαν φίλοι. Πάνω απ’όλα είμαστε παρέα είτε  βρισκόμαστε σε κάποιο live είτε στο στούντιο. Το ότι είμαστε τόσο δεμένοι μεταξύ μας είναι και βασική παράμετρος στην επίδοσή μας.
         
 Τι σημαίνει το όνομα σας Sewn Mouth?
Το Sewn Mouth μεταφράζεται σε Ραμμένο Στόμα. Ήταν ιδέα του Θανάση όταν ξεκινήσαμε το 2011 και το νόημα ήταν ότι λέμε αυτά που άλλοι δεν τολμούν να πουν. Πλέον μας υπενθυμίζει να μην σιωπούμε για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω μας, σε προσωπικό ή και μεγαλύτερης εμβέλειας επίπεδο.
        
Σε τι αναφέρονται οι στίχοι σας και από τι εμπνέεστε;
Οι στίχοι αναφέρονται σε πληθώρα θεμάτων. Κάποια κομμάτια μιλάνε για μία ιστορία ή κατάσταση, ενώ άλλα αναφέρονται σε προσωπικά βήματα ή εμπειρίες.
          

Πως βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική σκηνή, τι μέλλον έχουν οι ανερχόμενες μπάντες υπάρχει ανταγωνισμός;
Παρόλο που έχουν εμφανιστεί πολλές μπάντες στην underground σκηνή τα τελευταία χρόνια, η προσέλευση στα lives παραμένει ακόμα μέτρια. Υπάρχουν πολλές αξιόλογες μπάντες και πολύ υλικό, μα αυτό που πρέπει να αλλάξει πρώτα είναι η νοοτροπία του έλληνα φαν. Υπάρχουν άνθρωποι βέβαια που κάνουν μεγάλες προσπάθειες προωθώντας κάθε φιλότιμη προσπάθεια. Το θέμα είναι πως οι νεότερες γενιές επικεντρώνονται περισσότερο στο image παρά στην μουσική. Όσο για τον ανταγωνισμό, δεν θα πρεπε να το βλέπει κανείς έτσι, καθώς η αλληλεγγύη μεταξύ των μπαντών είναι μονόδρομος για να αλλάξει λίγο η κατάσταση στην Ελλάδα των ατάλαντων λεφτάδων.


        
 Είναι εύκολο  σήμερα στην Ελλάδα να ξεκινήσει κάνεις ένα συγκρότημα metal με τα σημερινά γούστα μουσικής που ακούει η νεολαία?
Εύκολο δεν θα το έλεγε κανείς. Ζούμε σε εποχές όπου μετράει η επιφάνεια και το δήθεν και χάνεται πλήρως το νόημα, που είναι η μουσική που παράγεις. Το μεγαλύτερο ποσοστό των νέων παιδιών αναλώνονται σε είδη μουσικής καθαρά εμπορευματοποιημένα και σε καλλιτέχνες με μοναδικό σκοπό το κέρδος. Η μουσική που ακούς σε διαμορφώνει σαν χαρακτήρα, οπότε βγάλτε μόνοι σας συμπέρασμα.
         
Κάτι για το τέλος και για τους fan σας?
 Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους όσους πιστεύουν σε μας και μας στηρίζουν καθημερινά. Είμαστε πιο αποφασισμένοι από ποτέ και ετοιμαστείτε γιατί, shit is gonna getrealLOVE!
Previous
Next Post »