Recent Posts

Συνέντευξη με τους Shinigami



Πως και Ποτέ δημιουργήθηκε το συγκρότημα και που είναι η έδρα του?

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 2009 από τον Διονύση (lead guitar-vocals) και τον Έκτορα (bass). Είχαν γνωριστεί στο στρατό και είχαν αναπτύξει μία καλή φιλία. Είδαν ότι είχαν τις ίδιες μουσικές επιρροές και αποφάσισαν να βρουν άτομα για να καλύψουν τις "απαιτούμενες" θέσεις. Ο Έκτορας είχε ένα φίλο drummer τον Μάνο ο οποίος βρήκε πολύ ενδιαφέρον αυτό το μουσικό project. Έτσι οι τρεις τους ξεκίνησαν να γράφουν δικό τους υλικό καθώς δεν ήθελαν να αναλωθούν σε διασκευές. Οι διασκευές θα ήταν μόνο για ζωντανές εμφανίσεις σαν προσθήκη στο υλικό του συγκροτήματος.


Η έδρα του συγκροτήματος είναι το Χαλάνδρι

Από που εμπνευστήκατε για την δημιουργία του συγκροτήματος? Τι σημαίνουν για εσάς οι Shinigami ;
Ύστερα από χρόνια μουσικών αναζητήσεων του καθενός μας ξεχωριστά, οι Shinigami δημιουργήθηκαν με το σκοπό να γίνουν “η μπάντα μας”. Αυτό σημαίνει μία μπάντα η οποία αποτελεί αποτέλεσμα των συνολικών, μέχρι σήμερα, εμπειριών μας στο χώρο, μέσα από την οποία έχουμε την ευκαιρία να εκφράσουμε τόσο την δημιουργικότητά μας, όσο την αγάπη μας για τη rock μουσική και η οποία δεν θα σταματήσει την πορεία της, όσες δυσκολίες και αν περάσει, και μια μπάντα. Σκοπός μας είναι να δημιουργούμε όμορφη μουσική που, πρώτα απ’όλα, γουστάρουμε να ακούμε και να παίζουμε εμείς οι ίδιοι και, κατ’επέκταση να μπορούμε να μοιραστούμε με τους φίλους μας.

Ποιο είναι το Line up του συγκροτήματος?
Αυτή τη στιγμή το line up αποτελείται από:
Διονύσης (lead guitar/vocals/back vocals)
Έκτορας (bass guitar)
Λευτέρης (rythm guitar/lead guitar)
Στέλιος (drums)


Ποια είναι η δισκογραφική σας δουλειά μέχρι σήμερα ?
To 2010 to συγκρότημα ηχογράφησε ένα demo με τίτλο "Past Mistakes" που περιείχε 12 κομμάτια.
Από τότε το συγκρότημα έχει στο playlist του άλλα 15 κομμάτια σαν singles


Διεθνή καριέρα?
Ακόμα, δυστυχώς, δεν έχουμε κάποια εμπειρία εκτός Ελλάδας. Πάντως, το εξωτερικό είναι σίγουρα μέσα στα σχέδιά μας και θα εκμεταλλευόμαστε κάθε ευκαιρία να έχουμε προβολή και εκεί.
Έχουμε στείλει demo στο εξωτερικό (Γερμανία, Αγγλια, Αμερική) και περιμένουμε αποτελέσματα.

Ποια θα είναι η επόμενη σας κίνηση ετοιμάζετε καινούργιο άλμπουμ ,συναυλίες ?
Ετοιμάζουμε νέο δίσκο που θα περιέχει 10 τραγούδια και βρισκόμαστε στο στούντιο για να φτιάξουμε το Playlist 2 και κάτι ωρών για ζωντανές εμφανίσεις που θα γίνουν το 2017.


Ποιες είναι οι επιρροές σας;
Deep Purple, Black sabbath, Uriah Heep, Iron Maiden, Dream Theater, Tool, AC/DC, Motörhead, Judas Priest, Thin Lizzy και βέβαια μεγάλες Ελληνικές μπάντες όπως Inner Wish, Spitfire κλπ.

Πως θα περιγράφατε την μουσική σας;
Hard 'n' Heavy

Σε τι αναφέρονται οι στίχοι σας και από τι εμπνέεστε;
Όλοι οι στίχοι μας γενικά βασίζονται σε πράγματα που μας εμπνέουν στην καθημερινή μας ζωή, είτε αυτό είναι κάποια προσωπική εμπειρία, είτε κάποιο ιστορικό γεγονός ή πρόσωπο, είτε κάποιο βιβλίο ή ταινία.

Πως βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική σκηνή;
Εδώ θα μπορούσαμε να μιλάμε και να γράφουμε για ώρες. Θεωρούμε ότι δεν μπορεί να απαντηθεί σε μερικές γραμμές καθώς θεωρούμε ότι είναι πονεμένη ιστορία.
Μουσικά, η ελληνική σκηνή είναι πολύ δυνατή, με όλο και περισσότερες αξιόλογες κυκλοφορίες τόσο από παλιές όσο και από νέες μπάντες. Δυστυχώς, με εξαίρεση λίγες μεγάλες μπάντες όπως οι Rotting Christ, οι Firewind και οι Inner Wish, που με πολύ δουλειά έχουν άξια κερδίσει διεθνή προβολή, η Ελληνική σκηνή δεν έχει ούτε την προβολή, ούτε την αναγνώριση που πραγματικά της αξίζει, τόσο εκτός αλλά, και ακόμα σημαντικότερα, εντός συνόρων.
Η ελληνική σκηνή στον δικό μας χώρο ουσιαστικά έχει ανύπαρκτες υποδομές!! Είναι λες και δεν έχουμε ξεφύγει ποτέ από το 1980!! Στηρίζουμε με δικές μας δυνάμεις αυτή τη σκηνή!!
Υπάρχουν πολλά αξιόλογα συγκροτήματα, τα οποία αν ήταν στο εξωτερικό θα γέμιζαν εύκολα στάδια. Κι όμως εδώ προσπαθούν να κλείσουν συναυλίες με ελάχιστες ή καθόλου απολαβές. Πληρώνουν τους δίσκους που κάνουν. Προσπαθούν να κάνουν κινήσεις για να τους γνωρίσει κόσμος μέσα από το διαδίκτυο και πάλι δεν είναι αρκετό. Και μιλάμε για φανταστικούς στίχους και απίστευτες μελωδίες. Έχουν να αντιμετωπίσουν την Ελληνική μουσική βιομηχανία που προωθεί μόνο λαϊκή-pop μουσική στην οποία σημασία έχει το φαίνεσθαι και όχι το είναι. Τα autotune ζωντανά στη σκηνή και απλά χορός και επίδειξη σάρκας!!!
Πάντως, νοιώθουμε πως στη σημερινή Ελληνική Rock και Metal σκηνή επικρατεί ένα έντονο κλίμα αλληλοϋποστήριξης, ομόνοιας και συντροφικότητας μεταξύ τον συγκροτημάτων που δίνει δύναμη και κίνητρο σε όλους μας να συνεχίζουμε.


Κάτι για το τέλος και για τους fan σας?
Συνεχίστε να στηρίζετε την ελληνική σκηνή ώστε να μπορούμε να ευχαριστιόμαστε όμορφες και δυνατές μουσικές όλοι μαζί!







Previous
Next Post »