Recent Posts

Συνέντευξη με τους D16


H D16 είναι ένα Punk Rock, melodic punk, garage, rock n roll απο την Αθηνα.


Από που εμπνευστήκατε για την δημιουργία του συγκροτήματος?
To συγκροτήμα δημιουργήθηκε το 2013 από την Γιώτα και το Σπύρο και ήταν η φυσική συνέχεια σπιτικών τζαμαρισμάτων για φίλους σε αγαπημένα τραγούδια. Από ramones, bad religion, offspring, misfits κτλ. που παίζαμε για διασκέδαση οδηγηθήκαμε με εναν φυσικό τρόπο στο να γράψουμε και να παίξουμε τα δικά μας τραγούδια και στην συνέχεια στην αναζήτηση ντράμερ και στούντιο για πρόβες ωσπου να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

 
Από που εμπνευστήκατε για την δημιουργία του συγκροτήματος?
Έμπνευση μας είναι η αγάπη μας για την μουσική και η παντοτινή λατρεία μας για τους Ramones. Η φιλοσοφία του απλού και του να τολμάς. Το ίδιο που ενέπνευσε άπειρα συγκροτήματα στην Αμερική & Μεγάλη Βρετανία όπου μετά από τα live των ramones στην πόλη τους σχημάτιζαν μπάντες αφού καταλαβαιναν ότι δεν χρειαζόταν να είσαι βιρτουόζος για να κάνεις ενα συγκροτημα και να παίξεις την μουσικη που γουστάρεις.

Ποιο είναι το Line up του συγκροτήματος?
Η Γιώτα Τ στο μπάσο και τα φωνητικά, ο Σπύρος Κ στην κιθάρα και ο Μάκης Ζ στα τύμπανα.

Ποια είναι η δισκογραφική σας δουλειά μέχρι σήμερα ?
Υπάρχει το Early Days, το πρώτο demo το 2014. Στην συνέχεια το EP μας, το Shadows, το οποίο περιλαμβάνει 6 τραγούδια καθώς και bonus 5 ακόμα από live ηχογράφηση. Ο δίσκος ολοκληρώθηκε το 2015 αλλά κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2016 σε κάθε διαθέσιμο ηλεκτρονικό μέσο για download & streaming (itunes, spotify, google play, amazon music κτλ.) καθώς και σε παραδοσιακό CD. Όλη η προσπάθεια είναι DIY. Από artwork, φωτογραφίες, βίντεο κλιπ, promotion τα πάντα. Η ηχογράφηση και το μιξ έγιναν στο studio Radiovoice στο Μαρούσι και είμαστε πάρα πολυ ευχαριστημένοι βάσει όλων των συνθηκών από το επίπεδο της παραγωγής.

Διεθνή καριέρα?
Κατά την γνώμη μας για να έχεις πιθανότητες για διεθνή αναγνώριση πρέπει να είσαι μόνιμα στον δρόμο. Μόνο μέσα από τα live και τις επαφές με τον κόσμο και άλλα γκρουπ σε χώρες του εξωτερικού μπορείς να αυξήσεις τις πιθανότητες για κάτι τέτοιο. Όλοι μπορούμε να σκεφτούμε σχετικά παραδείγματα Ελληνικών συγκροτημάτων που σωστά ακολουθούν αυτόν τον δρόμο. Δυστυχώς οι συνθήκες της ζωής μας, το βιοποριστικό κομμάτι και η γενικότερη οικονομική κατάσταση στην χώρα και ατομικά δεν μας επιτρέπουν κάτι τέτοιο σε μεγάλη έκταση. Φυσικά δεν θα λέγαμε όχι σε κάποια μεμονωμένα live στο εξωτερικό, και διατηρούμε συγκεκριμένες επαφές για κάτι τέτοιο. Όσον αφορά στις πωλήσεις, η αλήθεια είναι ότι από τα στατιστικά των downloads και του streaming είναι εντυπωσιακό και αρκετά συγκινητικό να βλέπεις ότι ακούν και κατεβάζουν τα τραγούδια σου από Αμερική, Καναδά, Αγγλία, Φιλανδία μέχρι Αυστραλία και νότιο Αμερική. Γενικά η φάση με την μουσική μέσα από τα application, το streaming και όχι του σε φυσικού album είναι κάτι που συνεχίζει να φαίνεται περίεργο σε εμάς τους παλαιότερους αλλά από την άλλη η ευκολία του να μπορεί να ακούσει κάποιος από την άλλη ακρη της γης τόσο εύκολα την μουσική σου σε αποζημιώνει.



Ποια θα είναι η επόμενη σας κίνηση ετοιμάζετε καινούργιο άλμπουμ ,συναυλίες ?
Eχουμε ήδη ολοκληρώσει το υλικό και έχουμε ξεκινήσει τις πρώτες ηχογραφήσεις στο Radiovoice studio για το καινούργιο album, το οποίο καλώς εχόντων των πραγμάτων θα κυκλοφορήσεί μέχρι τα μέσα του 2017. Θα είναι ενα full length album που θα περιλαμβάνει 12 ή 13 τραγούδια. Από συναυλίες έχουμε ήδη προσκληθεί για συμμετοχή σε ένα φεστιβάλ που θα γίνει στο τέλος Νοεμβρίου (λεπτομέρεις πιστεύουμε θα μπορέσουμε να ανακοινώσουμε σύντομα) και στην συνέχεια σχεδιάζουμε να ετοιμάσουμε και ένα καθαρά δικό μας live που θα εξελιχτεί σε παρτυ με την συμμετοχή και φιλικών group.


Ποιες είναι οι επιρροές σας;
Ramones, Social Distortion, Bad Religion, Clash, Riverdales, Hüsker Dü, Buzzcocks

Πως θα περιγράφατε την μουσική σας;
Απλή, δυνατή, συναισθηματική. Ακριβώς όπως την θέλουμε.

Τι σημαίνουν για εσάς οι D16 ;
Αγάπη για τη μουσική, έκφραση, καταφύγιο από την καθημερινότητα.


Σε τι αναφέρονται οι στίχοι σας  και από τι εμπνέεστε;
Οι στίχοι, άλλοτε χιουμοριστικοί κι άλλοτε ειρωνικοί ή ρεαλιστικά περιγραφικοί αναφέρονται σε όσα βιώνουμε καθημερινά, απλά ή σύνθετα πράγματα, τα οποία μπορούμε μέσα στη σοβαρότητά τους να χλευάσουμε. Η έμπνευση είναι θέμα της στιγμής που κάτι θα τραβήξει την προσοχή μας τόσο έντονα ώστε να γράψουμε γι αυτό.


Πως βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική σκηνή;
Η Ελληνική σκηνή έχει διαμάντια. Και δεν μιλάμε μόνο για το είδος της μουσικής που μας αρέσει. Σε όλα τα είδη. Από την metal σκηνη που πάντα είχε μέχρι την stoner που πλέον μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό παγκοσμίως. Το σύνθημα είναι ένα: support your local bands! Να ψάχνουμε, να ανακαλύπτουμε, να ακούμε.

Κάτι για το τέλος και για τους fan σας?
Ευχαριστούμε για την στήριξη και την διάδοση της μουσικής μας. 

Official site: http://www.d16.gr

απολαύστε τους εδώ:




Ενσωματωμένη εικόνα 2



Previous
Next Post »