Recent Posts

Συνέντευξη με τους Εσωστρέφεια




Πως και Ποτέ δημιουργήθηκε το συγκρότημα και που είναι η έδρα του? Από που εμπνευστήκατε για την δημιουργία του συγκροτήματος?
Ξεκίνησε σαν Project τον Δεκέμβρη του 2016 με έδρα την Θεσσαλονίκη . Δεν μας πήρε πολύς καιρός για να καταλάβουμε ότι αυτό το σχήμα ήταν κάτι που μας αντιπροσωπεύει τόσο πολύ και το “στήσαμε” ποιο σοβαρά .
Μας έδωσε μια μπάντα και μόνο την σπίθα για να ξεκινήσουμε την φάση μας , οπότε μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι εμπνευστηκαμε για την δημιουργία μας από τους Μέμφις .

Ποιο είναι το Line up του συγκροτήματος?
To Line up μας είναι : Φωνή - Έκτορας , Lead κιθάρα - Θωμάς Ο. , Ρυθμική κιθάρα - Σταύρος , Μπάσο - Πάνος , Drums - Θωμάς Χ.


Ποια είναι η δισκογραφική σας δουλειά μέχρι σήμερα ?
Μέχρι σήμερα έχουμε 5 έτοιμα κομμάτια και αλλά 4 όπου είναι ακόμα στην διαδικασία ηχογράφησης . Τα έτοιμα μας κομμάτια είναι “Εφιάλτες , Γενιά νεκρή , Ψευδοκώδικας , Νεκρό βλέμμα , Κύκλος”


Διεθνή καριέρα?
Είχαμε βάλει ως στόχο και κανόνα μόνο την ελληνική σκηνή , αλλά τελευταία έχουμε κάποιες ιδέες για να περάσουμε τα σύνορα μας με δημιουργία κομματιών αγγλικού στίχου αλλά αυτό άφορα το μακρινό μέλλον . Προς το παρόν έχει προτεραιότητα το ελληνικό κοινό


Ποια θα είναι η επόμενη σας κίνηση ετοιμάζετε καινούργιο άλμπουμ ,συναυλίες ?
Είμαστε σε θέση να πούμε πως τελειοποιουμε το πρώτο μας άλμπουμ που θα είναι “διπλής όψης” 9 κομματιών . Με αυτό εννοούμε πως θα έχει και άλλα 9 κομμάτια acoustic version όπου θα δείχνουν την άλλη πλευρά των εσωστρέφεια . Υπογολιζουμε στα μέσα Μάιου να είναι έτοιμο και μαζί του έτοιμο το βίντεο κλιπ για το κομμάτι “Ψευδοκωδικας” .Μετά έχουμε στόχο να δημιουργήσουμε άλλο ένα άλμπουμ μέσα στο καλοκαίρι για να δημοσιευτεί τον Σεπτέμβρη όπου κάποια μέλη θα μπουν στρατό και θα έχουμε μια μικρή παύση από συναυλίες . Όσο για τις συναυλίες παρόλο που θα υπάρχει αρκετή πίεση  ήδη έχουμε αρκετές προτάσεις και φυσικά θα γίνουν σχεδόν όλες από αρχές Μαΐου έως Σεπτέμβρη .


Ποιες είναι οι επιρροές σας;
Σαν πενταμελής μπάντα έχουμε διαφορετικές επιρροές ο καθένας μας , όλες μαζί γίνονται ένα “κράμα” οπότε στα κομμάτια μας θα βρεις Breaking benjamin,Linkin Park,Trivium,Slipknot και άλλες πολλές .Δεν έχουμε κάποια κύρια , μιας και το είδος μας είναι ήδη περίεργο με rap στίχους και από πίσω numetal μουσική στα περισσότερα κομμάτια   


Πως θα περιγράφατε την μουσική σας;
Μελαγχολικο Ελληνόφωνο alternative-numetal από την αντίστοιχη μουσική του εξωτερικού


Τι σημαίνουν για εσάς οι Εσωστρέφεια;
Πέρα από μπάντα είναι και αδελφότητα για εμάς διότι πίσω από την μπάντα κρύβονται χρόνια φιλίας μεταξύ μας .

Τι σημαίνει το όνομα σας  Εσωστρέφεια  ;
Όταν ψάχναμε να βρούμε το όνομα μας δεν μπορούσαμε να βρούμε κάτι πέρα από αυτό που έχει ο καθένας σαν χαρακτήρας και αυτό είναι ο εσωστρεφής χαρακτήρας που κουβαλάμε σαν άτομα . Δεν χρειάστηκε πολύ για να συμφωνήσουμε . Οπότε το όνομα μας είναι σαν μια ομάδα ανθρώπων που “πάσχουν” από την ίδια ασθένεια.


Σε τι αναφέρονται οι στίχοι σας και από τι εμπνέεστε;
Οι στίχοι μας αναφέρονται κυρίως στον κοινωνικό θέμα , όπως παράδειγμα η μιζέρια τα ναρκωτικά η την γενιά που είναι προσκολλημένη σε έναν υπολογιστή η κινητό . Είναι εμπνευσμένη από τα γεγονότα τα ίδια που υπάρχουν και φαίνονται , κάποια άλλα κομμάτια είναι εμπνευσμένα από εμπειρίες που αντιπροσωπεύουν το κομμάτι .


Πως βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική σκηνή, τι μέλλον έχουν οι ανερχόμενες μπάντες υπάρχει ανταγωνισμός;
Πιστεύουμε πως τώρα αρχίζει η ελληνική σκηνή να ξανά αναγεννιέται από τις στάχτες τις . Το μέλλον κρίνετε καθαρά στο πόσο υπάρχει θέληση για να φτιαχτούν μπάντες και να μπουν σε κάτι που θέλει μεγάλη δουλειά . Ανταγωνισμός ακόμα δεν νομίζω να υπάρχει αλλά είναι καλός ο ανταγωνισμός ανάμεσα σε μπάντες με την έννοια ότι ο καθένας θα δώσει το καλύτερο του και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ανύψωση της ελληνικής σκηνής και του είδους metal .  


Είναι εύκολο  σήμερα στην Ελλάδα να ξεκινήσει κάνεις ένα συγκρότημα metal με τα σημερινά γούστα μουσικής που ακούει η νεολαία?
Να το ξεκινήσεις είναι εύκολο αν έχεις τα κατάλληλα άτομα μαζί σου μόνο , να τραβήξεις τον κόσμο είναι δύσκολο όμως με τα σημερινά ακούσματα που έχει η νεολαία μας . Είναι κάτι που θέλει μεγάλη δουλειά και κόπο για να καταφέρεις μια μάζα να στραφεί σε σένα .


Κάτι για το τέλος και για τους fan σας?
Θα υπάρξουν καλύτερες μέρες μονάχα με κόπο και ιδρώτα , αυτό είναι για τις μπάντες εκεί έξω που προσπαθούν για την γενιά του rock-metal . Όσο για τους fan μας το μόνο που θα πούμε είναι ότι αυτό το καλοκαίρι θα είναι πολύ Εσωστρεφικο με πολλές εκπλήξεις .  
Previous
Next Post »