Recent Posts

Συνέντευξη με τους Beta Wave






Πως και Ποτέ δημιουργήθηκε το συγκρότημα και που είναι η έδρα του? Από που εμπνευστήκατε για την δημιουργία του συγκροτήματος?
  Οι “Beta Wave” σχηματίστηκαν στην Αθήνα, το 2008 από τους Νίκο Γκιώνη, Άρη Θεοδωρόπουλο, Σταύρο Τσιτσόπουλο και Γιάννη Γιαλοψό. Απο τότε η σύνθεση της μπάντας της μπάντας έχει παραμείνει σταθερή με την εξαίρεση του τραγουδιστή.

Ποιο είναι το Line up του συγκροτήματος?
 Η παρούσα σύνθεση της μπάντας έχει τον  Δημήτρη Γαλανόπουλο στα φωνητικά. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε μέσα από την ανάγκη μας να εκφραστούμε μέσα από την μουσική και όσο η ανάγκη αυτή μεγάλωνε τόσο μεγάλωνε και η ανάγκη αυτή η έκφραση να γίνει ακόμα πιο προσωπική και αυτό μας οδήγησε να ξεκινήσουμε την συγγραφή και σύνθεση δικών μας τραγουδιών.


Ποια είναι η δισκογραφική σας δουλειά μέχρι σήμερα ?. Ποιες είναι οι επιρροές σας;

 Μετά από μια σειρά εμφανίσεων σε μαγαζιά των Αθηνών,παίζοντας cover και διασκευές γνωστών τραγουδιών από τις αγαπημένες μας μπάντες όπως Whitesnake, Deep Purple, Black Sabbath, Saxon, Led Zeppelin και πολλές ακόμη,το 2009, αποφασίσαμε να ηχογραφήσουμε το πρώτο μας demo με τίτλο “Bad Luck”. Αυτό το demo κυκλοφόρησε χέρι με χέρι και περιείχε έξι τραγούδια, από τα οποία δύο ξεχώρισαν: “Will to Live” το οποίο ήτανε μια original σύνθεση και μια heavy metal εκτέλεση ενός δημοφιλούς τραγουδιού του Leonard Cohen με τίτλο “First we Take Manhattan”. Το 2015 η σύνθεση της μπάντας άλλαξε και με τον Νίκο Δημόπουλο στα φωνητικά, το άλμπουμ ''Active Thinking'' δημιουργήθηκε. Αυτός ο δίσκος περιείχε οχτώ original συνθέσεις όπως ''Stay'', ''A million words'' και άλλες και ήτανε ο πρώτος δίσκος των Beta Wave ο οποίος κυκλοφόρησε σε όλους τους μεγάλους διανομείς. Το 2016 η μπάντα καλοσώρισε ένα νέο μέλος στα φωνητικά, τον Δημήτρη Γαλανόπουλο, με τον οποίο αποφάσισαμε να ηχογραφήσουμε τον δεύτερο  δίσκο με τίτλο ''No Title''. Αυτός ο δίσκος περιέχει ενννέα original συνθέσεις και είναι ένα μείγμα Rock, Metal, Pop και όλα τα ενδιάμεσα. Το στυλ της μπάντας παραμένει πιστό στον αυθεντικό ήχο της, αλλά την ίδια στιγμή είναι ξεκάθαρα επηρρεασμένο από την νέα εποχή του εναλλακτικού ήχου.

Διεθνή καριέρα ?
 Προς το παρόν δεν έχουμε εμφανιστεί σε κάποιο Live του εξωτερικού αλλά η μουσική μας ήδη διανέμεται στα ηλεκτρονικά δισκοπωλεία ανά τον κόσμο.


Ποια θα είναι η επόμενη σας κίνηση ετοιμάζετε καινούργιο άλμπουμ ,συναυλίες ?
 Αυτήν την περίοδο δουλεύουμε ήδη πάνω στα επόμενα μας τραγούδια ώστε στα επερχόμενα Live ο κόσμος να ακούσει ακόμα περισσότερο υλικό από τους Beta Wave.



Πως θα περιγράφατε την μουσική σας; 
 Ισορροπώντας ανάμεσα στο κλασσικό και το μοντέρνο, αγωνιζόμαστε να δημιουργούμε μουσική η οποία εκπροσωπεί όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως φύλου, έθνους, εθνικότητας. Πιστεύουμε ότι η μουσική δεν έχει περιορισμούς, ούτε σύνορα, ούτε γλωσσικούς φραγμούς, ανήκει σε όλους μας και έτσι πρέπει να παραμείνει.


Τι σημαίνουν για εσάς οι Beta wave;
 Σε τι αναφέρονται οι στίχοι σας και από τι εμπνέεστε;
Οι Beta Wave είναι ο τρόπος έκφρασης μας. Μέσω της τέχνης προσπαθούμε να παρουσιάσουμε την δική μας οπτική για ότι συμβαίνει γύρω μας (εντός κι εκτός της χώρας μας). Με ευθείς και στιβαρούς στίχους, εστιάζουμε σε θέματα όπως ψυχική κατάσταση, ελευθερία, ειρήνη, αγάπη, μίσος και γενικώς πάθη και εμμονές τα οποία αντιμετωπίζει ο κάθε άνθρωπος.

Τι σημαίνει το όνομα σας Beta wave 
 Το όνομα της μπάντας πάντα ήτανε ένα θέμα συζήτησης. Εστιάσαμε στο νόημα της μουσικής μας και των στίχων μας και προσπαθώντας να το εκφράσουμε προέκυψε. Beta wave είναι ό όρος που χρησιμοποιείται για να εκφράσει την συχνότητα του εγκεφάλου ανάμεσα στα 12.5 με 30hz. Συχνά τα χαμηλά κύματα εκπέμπονται σε κατάσταση αγχώδους σκέψης και ενεργής προσήλωσης. Μια κατάσταση εθελοντικής αντίστασης δηλαδή. Σε ότι μας επιβάλλουν να σκεφτόμαστε, σε ότι μας επιβάλλουν να κάνουμε.


Πως βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική σκηνή, τι μέλλον έχουν οι ανερχόμενες μπάντες υπάρχει ανταγωνισμός;
 Η ελληνική σκηνή έχει σίγουρα καταπληκτικές μπάντες με καταπληκτικούς καλλιτέχνες. Μπάντες οι οποίες ασχολούνται με διάφορα ήδη μουσικής από ποπ μέχρι και μέταλ. Το επίπεδο έχει ανέβει υψηλά χάρις στον υψηλό ανταγωνισμό και αυτό μας επιτρέπει να αναμένουμε όλοι και υψηλού επιπέδου μουσικές! Σίγουρα τα πράγματα είναι δύσκολα αλλά μην ξεχνάμε ότι πάντα ήτανε δύσκολα. Πρέπει να πιστεύουμε σε αυτό που κάνουμε και να μην το εγκαταλείπουμε παρά τις όποιες δυσκολίες παρουσιάζονται. Ο χώρος που υπάρχει για τις μπάντες είναι άπλετος. Όσο υπάρχει η δίψα για καλή μουσική τόσο θα υπάρχει και χώρος για νέες μπάντες.


Είναι εύκολο  σήμερα στην Ελλάδα να ξεκινήσει κάνεις ένα συγκρότημα metal με τα σημερινά γούστα μουσικής που ακούει η νεολαία?
 Άν θεωρήσουμε ότι κάποιος το ξεκινάει με στόχο την εγχώρια αγορά ναι είναι δύσκολο. Το πιο δύσκολο πράγμα είναι το να καταφέρεις μέσα από όλο αυτόν τον τεράστιο όγκο πληροφοριών που διανέμεται καθημερινά να εμφανιστείς μπροστά στο κοινό το οποίο θα ακούσει την μουσική σου και θα γίνει το κοινό σου. Το πλατύ κοινό - η μεγάλη μάζα του κοινού - ακούει τόσα πράγματα κατά καιρούς εκ των οποίων μόνο ότι επαναλαμβάνεται συχνά είναι σε θέση να θυμάται. Για αυτό και ότι παίζει στα μέσα ευρείας αποδοχής Τηλεόραση - Ραδιόφωνο, τυγχάνει και άμεσης αναγνώρισης/επιτυχίας. Επειδή στην χώρα μας λοιπόν το είδος γενικά του Rock/Metal δεν είναι στις πρώτες επιλογές των Μ.Μ.Ε. για αυτό και είναι πολύ δύσκολο για τις μπάντες  να έχουν την απήχηση που θα έπρεπε να έχουν. Αλλά για αυτό υπάρχει το ελεύθερο διαδίκτυο!! Εκεί θα μπορούμε να διεκδικήσουμε την αναγνωρισημότητα που μας αξίζει!


Κάτι για το τέλος και για τους fan σας?
 Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας όλους τους φίλους των Beta Wave. Παρά τις όποιες αντιξοότητες θα συνεχίσουμε την πορεία μας για να μπορούμε να εκφραζόμαστε και να ταξιδεύουμε συνοδοιπόροι μέσα στην μουσική που αγαπάμε.
Βρείτε μας στο Facebook: https://www.facebook.com/BetaWaveBand
Official Website: http://www.betawave.gr

Βοηθείστε την μπάντα αγοράζοντας τους δίσκους μας:

CDBaby: http://bit.ly/2nwWfGo
iTunes: http://apple.co/2iAeUhp
Google Play: http://bit.ly/2izLsry
Previous
Next Post »