Recent Posts

Συνέντευξη με τους Endomain







Πως και Ποτέ δημιουργήθηκε το συγκρότημα και που είναι η έδρα του?
Οι Endomain δημιουργήθηκαν το 2011 όταν μετά τη διάλυση των Airged L’amh
τα τέσσερα εναπομείναντα μέλη αποφάσισαν να συνεχίσουν τη μουσική τους παρέα δημιουργώντας ένα νέο διαφορετικό σχήμα σε κατεύθυνση και ύφος από αυτό που παίζανε ως τότε. Αργότερα την ίδια χρονιά εντάχτηκα και εγώ στο συγκρότημα (Δημήτρης) μετά την αποχώρηση μου από τους Illusory. H έδρα μας είναι η Αθήνα και συγκεκριμένα η Ηλιούπολη μιας και τα περισσότερα μέλη είμαστε από εκεί.

Από που εμπνευστήκατε για την δημιουργία του συγκροτήματος?

Η δημιουργία του συγκροτήματος πηγάζει από δύο παράγοντες, πρώτος και σημαντικότερος είναι η αγάπη για τη μουσική και η ανάγκη του καθένα μας ξεχωριστά να εκφράζεται μέσα από αυτή. Ο δεύτερος παράγοντας είναι η χημεία που έχουμε μεταξύ μας και σαν άνθρωποι και σαν μουσικοί.

Ποιο είναι το Line up του συγκροτήματος?

Στη φωνή είναι ο Στρατής Steele στο μπάσο ο Γιάννης Τσιμάς στα τύμπανα ο Γιώργος Θανασόπουλος και στις κιθάρες ο Γιώργος Σοφικίτης και Δημήτρης Κουρμούσης.

Ποια είναι η δισκογραφική σας δουλειά μέχρι σήμερα ?

Μέχρι στιγμής έχουμε το Step In The Machine το οποίο είναι ο πρώτος μας δίσκος και κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2015 από τη Steel Gallery.



Διεθνή καριέρα?

Προς το παρών η καριέρα μας στο εξωτερικό περιορίζετε μόνο στην πώληση του δίσκου μας η οποία μάλιστα πάει αρκετά καλά για πρωτοεμφανιζόμενη μπάντα και σε Ελληνική εταιρία . Τα live στο εξωτερικό τώρα είναι μια άλλη ιστορία που λόγο οικογενειακών και οικονομικών συνθηκών δεν τα έχουμε κυνηγήσει ήταν και η απουσία του Στρατή που έκανε τη θητεία του στο στρατό, οπότε περιοριστήκαμε σε εμφανίσεις εντός συνόρων. Παρόλα αυτά είναι κάτι που μας ενδιαφέρει και θα το βάλουμε σε πρόγραμμα στο μέλλον.

Ποια θα είναι η επόμενη σας κίνηση ετοιμάζετε καινούργιο άλμπουμ ,συναυλίες ?

Αυτή τη στιγμή είμαστε σε διαδικασία δημιουργίας έχουμε αρκετά κομμάτια έτοιμα και τα δουλεύουμε μέχρι να φτάσουν σε αρεστό επίπεδο από όλους μας ώστε να προχωρήσουμε στη κυκλοφορία του δεύτερου δίσκου μας. Για live εμφανίσεις δεν έχουμε κάτι στο άμεσο μέλλον.

Ποιες είναι οι επιρροές σας;

Σαφώς οι επιρροές μας είναι metal , ο καθένας μας έχει τα δικά του metal και μη ακούσματα τα οποία εκτίνονται σε μεγάλο φάσμα συγκροτημάτων και κατηγοριών. Τώρα με τα χρόνια τα ακούσματα γίνονται βίωμα και λειτουργούν αυθόρμητα και ασυναίσθητα μέσα στη μουσική μας και το λέω αυτό διότι ποτέ δεν ασχοληθήκαμε με την κατηγορία Metal που πρέπει να παίζουμε η με ποια μπάντα θα θέλαμε να μοιάζει ο ήχος μας και άλλα τέτοια

Πως θα περιγράφατε την μουσική σας;

Πολυσύνθετη πιστεύω ότι είναι η καλύτερη λέξη για να περιγράψεις τη μουσική μας. Και αυτό συμβαίνει διότι όπως προανέφερα δεν έχουμε όρια ούτε βάζουμε ταμπέλα στο τι θέλουμε να παίξουμε και πώς θέλουμε να ακούγεται. Τώρα αν πρέπει να βάλω μια ταμπέλα θα έλεγα ότι βαδίζουμε σε power progressive μονοπάτια.

Τι σημαίνουν για εσάς οι Endomain;

όπως σου είπα και πριν είναι η ανάγκη έκφρασής μας μέσω τις μουσικής είναι η παρέα μας είναι η πώρωση μας η εκτόνωση μας είναι κομμάτι της ζωής μας και του είναι μας.

Τι σημαίνει το όνομα σας Endomain ;

Το όνομα ENDOMAIN επιλέχθηκε για συναισθηματικούς λόγους.. Είναι ο τίτλος ενός κομματιού που υπάρχει στον πρώτο δίσκο των Airged L’amh και νομίζω ότι δένει άρτια το μουσικό παρελθόν με το μέλλον της μπάντας.

Σε τι αναφέρονται οι στίχοι σας και από τι εμπνέεστε;

Κατά κύριο λόγο οι στίχοι μας είναι βασισμένοι σε προσωπικές εμπειρίες και καταστάσεις που βιώνουμε καθημερινά άμεσα και έμμεσα, η θεματολογία λοιπόν είναι κοινωνικού περιεχομένου με αλληγορική απόδοση.

Πως βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική σκηνή, τι μέλλον έχουν οι ανερχόμενες μπάντες υπάρχει ανταγωνισμός;

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλη αφθονία metal συγκροτημάτων και σε πολύ υψηλό επίπεδο σύνθεσης, επαγγελματισμού και μουσικής παιδείας. Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των συγκροτημάτων διότι η ατομική επιβίωση των μελών δεν βασίζεται ούτε εξασφαλίζεται από τη μουσική (δυστυχώς).Ίσως να υπάρχει λίγο υγιής ανταγωνισμός όσο αφορά το επίπεδο κατάρτισης, ακούς μια μπάντα που είναι εξαιρετικά καλή και θέλεις να ανεβάσεις και εσύ το επίπεδο σου, αλλά αυτό δεν νομίζω ότι είναι κακό ίσα ίσα που έτσι πάει μπροστά η μουσική και κάθε είδος τέχνης. Τώρα το μέλλον και η διάρκεια που μπορεί να έχει η κάθε μπάντα εξαρτάται από το πάθος που έχει για αυτό που κάνει και το κυνήγι στόχων που βάζει.

Είναι εύκολο σήμερα στην Ελλάδα να ξεκινήσει κάνεις ένα συγκρότημα metal με τα σημερινά γούστα μουσικής που ακούει η νεολαία?

Κοίτα δεν νομίζω το metal να ήταν ποτέ μόδα στην Ελλάδα, πάντα το μεγαλύτερο ποσοστό της νεολαίας αρεσκόταν σε άλλου είδους ακούσματα και πάντα βέβαια υπήρχαν και τα παιδιά που ακούνε metal όπως υπάρχουν και τώρα και θα υπάρχουν και στο μέλλον. Δυστυχώς ο αριθμός αυτών που ακούνε metal στην Ελλάδα ποτέ δεν ήταν μεγάλος γι’αυτό και είναι δύσκολο για μία μπάντα να κινηθεί αυστηρώς επαγγελματικά και να επιβιώνει από τη μουσική της και μόνο. Το να δημιουργήσεις όμως μία Metal μπάντα σήμερα είναι αρκετά εύκολο διότι και παιχταράδες υπάρχουν σε αφθονία και χώροι με σωστό εξοπλισμό υπάρχουν για πρόβες και εγγραφές.

Κάτι για το τέλος και για τους fan σας?

Καταρχάς ένα τεράστιο ευχαριστώ για την στήριξη και επειδή περνάμε δύσκολους καιρούς θα προτείναμε σε όλους να μην σκύβουν το κεφάλι σε κανέναν και για κανένα λόγο... Να είμαστε πάντα δυνατοί παρά τις αντίξοες συνθήκες και να πιστεύουμε στον εαυτό μας! Stay Heavy!
Previous
Next Post »